Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 24-26 augustus

Regio, 27-08-2007

Persberichten politie Kennemerland 24 - 26 augustus 2007

Ongeval met paardentrailer

IJMUIDEN, 25 augustus - Politiemensen zijn naar aanleiding van een melding omstreeks 04.00 uur naar de De Ruyterstraat gegaan, waar een paardentrailer op z'n kant lag. Bleek dat een personenauto met daarachter een paardentrailer tegen een schutting bij een woning was gereden, waardoor de trailer omgevallen was. Ter plekke is niet duidelijk geworden wie de personenauto bestuurde ten tijde van het ongeval. Twee mannen, die in aanmerking kwamen voor het besturen van de auto, zijn aangehouden. Het gaat om een 32 jarige Haarlemmer en een 37 jarige man uit Tuk. Beiden bleken alcohol gedronken te hebben. Na de ademanalyse hadden zij een promillage van 1,75 en 1,2. De auto is afgesleept. Een onderzoek naar de bestuurder wordt ingesteld.

Aanrijding en onder invloed

BOESINMGHELIEDE, 25 augustus - Omstreeks 12.45 uur kregen politiemensen de melding dat er op de Rijksweg A-9 een aanrijding had plaatsgevonden. Het bleekte gaan om een kop staart aanrijding zonder gewonden. Een 38 jarige man uit Noordwijkerhout moest afremmen omdat de brug over de Ringvaart openstond. Een achter hem rijdende personenauto bestuurd door een 42 jarige man uit Polen, zag dit te laat en reed achter op de auto van de man uit Noordwijkerhout. Na de aanrijding parkeerde de man uit Polen zijn auto rechts van de weg. De bestuurder is samen met zijn twee inzittende weggelopen, waarbij één van de drie de achterkentekenplaat van de auto heeft verwijderd en meegenomen. Na enig zoekwerk zijn de drie, allen afkomstig uit Polen, in de omgeving aangetroffen. De drie zijn aangehouden. De 42 jarige bestuurder bleek alcohol gedronken te hebben. Na de ademanalyse had hij 2,2 promille. De officier van justitie heeft de man direct een boete opgelegd van 750 euro en zijn auto is inbeslaggenomen. De twee andere Polen kregen beiden een boete van 250 euro.

Aangehouden na doorrijden na aanrijding

HEEMSKERK, 25 augustus - Politiemensen hebben omstreeks 08.45 uur twee verdachten aangehouden die even daarvoor betrokken waren bij een aanrijding op de Maerelaan. Daar reed op een parkeerplaats van een supermarkt een personenauto tegen de gevel van de supermarkt die daardoor is ontzet. De personenauto is daarna doorgereden. Aan de hand van het door getuigen opgegeven signalement konden de twee verdachten, een 20 jarige Haarlemmer en een 27 jarige Beverwijker, in de omgeving worden aangehouden. Beiden bleken onder invloed van alcohol. Na de ademanalyse hadden zij respectievelijk 0,97 en 0,64 promille. De betreffende personenauto is inbeslaggenomen. De Haarlemmer verklaarde gereden te hebben. Een verder onderzoek wordt ingesteld.

Aanrijding met letsel tussen snorfiets en fiets

IJMUIDEN, 24 augustus - De politie stelt een onderzoek in naar een aanrijding met letsel op de Noordersluisweg. Omstreeks 20.00 uur vond de aanrijding plaats tussen een 29 jarige man uit IJmuiden die op de snorfiets reed en een 45 jarige man uit Haarlem die op een fiets reed. De twee reden in tegenovergestelde richting en zijn door nog onbekende oorzaak frontaal met elkaar in botsing gekomen. De fietser is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Daar bleek zijn kaak en jukbeen gebroken. De afdeling verkeersondersteuning van de politie heeft de aanrijding in onderzoek.

Auto over de kop

HALFWEG, 24 augustus - De politie heeft omstreeks 23.20 uur een aanrijding behandeld op de N-200 in Halfweg. Een 20 jarige vrouw uit Zaandijk reed in de richting van Amsterdam. Haar personenauto begon in een bocht te slingeren en zij raakte de macht over het stuur kwijt, waardoor haar auto over de kop sloeg. De bestuurster is, samen met een inzittende, naar een ziekenhuis gebracht, waar zij zijn behandeld aan o.a. snijwonden.

Aanrijding met letsel N-201

HOOFDDORP, 25 augustus - De politie onderzoekt een aanrijding die omstreeks 14.55 uur plaatsvond op de N-201 ter hoogte van de IJweg in Hoofddorp. Daar bleek een aanrijding te hebben plaatsgevonden tussen een bestelbus en twee personenauto. De bestelbus, bestuurd door een 22 jarige man uit Ankeveen, stak vanaf de IJweg de N-201 over in de richting van het Haarlemmermeerse bos. Op de N-201 reden op dat moment twee personenauto's, bestuurd door een 39 jarige man uit Heemstede en een man van wie de personalia op dit moment niet bekend zijn. De personenauto's reden volgens verklaringen van de inzittenden door het groene verkeerslicht. Op de kruising kregen zij een aanrijding met de overstekende bestelbus. Als gevolg hiervan is de bestelbus op de zijkant terechtgekomen. De bestuurder van de bestelbus en een inzittende, een 17 jarige jongen uit Ankeveen, zijn gewond en vervoerd naar respectievelijk met VUMC en het AMC in Amsterdam. De 17 jarige inzittende had een slagaderlijke bloeding. Van de bestuurder van de bestelbus is een bloedproef genomen, beide andere bestuurders hebben ter plaatse een blaastets afgelegd, waaruit bleek dat zij geen alcohol hadden gedronken. De uitslag van de bloedproef wordt over twee weken verwacht. De dienst verkeersondersteuning van de politie Kennemerland is ter plaatse geweest en stelt een verder onderzoek in naar de oorzaak van de aanrijding.

Onder invloed

BENNEBROEK, 24 augustus - Politiemensen controleerden omstreeks 21.10 uur op de Meerweg een motorrijder. De motorrijder was even daarvoor ten val gekomen, omdat hij volgens eigen zeggen zijn voorrem te hard had ingeknepen. De man bleek alcohol gedronken te hebben. Na de ademanalyse had hij 1,89 promille. Hij bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Hij heeft een rijverbod gehad van 10 uur en er wordt proces-verbaal opgemaakt. Ten gevolge van de val liep de man enkele schaafwonden op waarvoor hij ter plekke is behandeld door personeel van de ambulance.

HOOFDORP, 25 augustus - Op de N-201 werd omstreeks 16.00 uur een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 27 jarige man uit Heemstede, negeerde tot twee keer toe een stopteken van een verkeersregelaar. De man bleek al rijdende een joint te roken. Hij werd aangehouden. Van hem is een urineproef genomen. Afhankelijk van de uitslag wordt proces-verbaal opgemaakt.

Mogelijke fietsendief aangehouden

LISSERBROEK, 26 augustus - Politiemensen hielden omstreeks 02.45 uur op de Forsythiastraat een 23 jarige man uit Nieuw Vennep aan wegens diefstal van een fiets. Getuigen meldden bij de politie dat de man in de Ribesstraat aan poorten van woning zat te rommelen en dat hij mogelijk een fiets had weggenomen. De verdachte werd al fietsend, met daarbij ook een fiets aan de hand, door de politiemensen in de omgeving aangetroffen en aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de eigenaren van de fietsen.

Minderjarige veelplegers aangehouden

HEEMSKERK, 25 augustus - De politie heeft een 17 jarige jongen uit Heemskerk aangehouden wegens diefstal van twee chocoladerepen. De diefstal was gezien door een medewerker van de winkel in de Europassage. De verdachte is naar het politiebureau gebracht. Hij blijkt als veelpleger te boek te staan. In overleg met de officier van justitie is de verdachte in verzekering gesteld. Hij wordt maandag voorgeleid.

BADHOEVEDORP, 24 augustus - Een beveiligingsbeambte heeft in een supermarkt aan de Sloterweg omstreeks 19.15 uur een 16 jarige jongen uit Badhoevedorp aangehouden. De jongen was met een aantal anderen in de winkel. Hij gooide een aantal artikelen vanuit een schap op de grond. De beveiligingsbeambte verzocht de jongen daarop de winkel te verlaten. Toen hij de winkel uitliep, gooide hij een detectiepoortje omver dat daardoor beschadigd raakte. De jongen rende hierop weg. De beveiligingsbeambte heeft hierop de brommer van de jongen gepakt en deze in de winkel gezet. De verdachte zag dit en probeerde zijn brommer terug te krijgen. Hij probeerde onder andere de beveiligingsbeambte te schoppen. Deze kon hem echter vastpakken en naar de grond erken, waarna de politie gewaarschuwd werd. De verdachte blijkt als veelpleger te boek te staan. Hij is in verzekering gesteld en wordt maandag 27 augustus voorgeleid.

Aangehouden na vernielingen

ZWANENBURG, 25 augustus - Politiemensen hebben op zaterdag omstreeks 00.10 uur een 36 jarige vrouw uit Zwanenburg aangehouden. Zij had even daarvoor op de Marialaan een raam van een woning met een stoeptegel had ingegooid. Ook bleekzij in een tuin van een woning aan de Marialaan een lantaarn vernield te hebben. De vrouw is door de politie meegenomen en ingesloten. Bij haar verhoor kon zij zich niets meer herinneren. Wel is zij bereid de schade te vergoeden. Na verhoor is zij omstreeks 15.00 uur heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

BEVERWIJK, 26 augustus - Politiemensen hebben omstreeks 02.20 uur twee verdachten aangehouden wegens vernieling van fietsen bij het station. De twee, 19 en 17 jaar uit Beverwijk, hebben fietsen vernield door tegen de fietsen te trappen en fietsen in het water te gooien. Beide verdachten zijn ingesloten. De fietsen die in het water zijn gegooid, zijn zondagochtend door de brandweer uit het water gehaald.

Vechtersbaas aangehouden

HAARLEM, 26 augustus - Politiemensen hebben omstreeks 01.35 uur een 19 jarige man uit Oostzaan aangehouden. De man was betrokken bij een vechtpartijtje die door surveillerende politiemensen uit elkaar werd gehaald. Hij gedroeg zich vervolgens zeer vervelend, wilde zich niet legitimeren en begon de agenten uit te schelden. Hij is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn vader is gewaarschuwd en heeft zijn zoon opgehaald.