Politie Gelderland-Midden

Arnhemmer aangehouden na schietincident in woning in Velp
Publicatiedatum: 27-8-2007 13:47:40

VELP - De politie van Velp heeft in de nacht van zondag op maandag een 32-jarige Arnhemmer aangehouden die ervan verdacht wordt betrokken te zijn bij een schietincident in een Velpse woning. Bij het incident raakte niemand gewond. De andere betrokken partij, de bewoner van het huis, bleek bij de komst van de politie te zijn vertrokken en is nog steeds spoorloos.

Uit onderzoek tot dusver is gebleken dat de Arnhemmer, een bekende van de Velpenaar, rond drie uur naar de woning in Velp was gekomen. Eenmaal binnen zou er een conflict tussen de twee zijn ontstaan waarbij kennelijk een schot was gevallen. Huisgenoten van de Velpenaar waarschuwden daarop de politie die de Arnhemmer even later in de omgeving van de Velpse woning aantrof. De man bleek een vuurwapen bij zich te hebben en werd vervolgens aangehouden. De Velpenaar, wiens identiteit bij de politie bekend is, werd niet meer aangetroffen. De politie roept de man op zich alsnog bij haar te melden in het belang van het onderzoek. Problemen in de relatiesfeer zouden mogelijk een rol hebben gespeeld bij het voorval.
(07-131284)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Voetganger geschept door auto en gewond

Publicatiedatum: 27-8-2007 13:46:10

ARNHEM - Een 57-jarige voetganger uit het Duitse Isselburg is zondagavond in Arnhem gewond geraakt nadat hij was geschept door een auto. Het slachtoffer had vermoedelijk een beenbreuk opgelopen en mogelijk ook hersenletsel. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde omstreeks kwart over acht op het Nieuwe Plein, nabij de uitgang van de Willemstunnel. Uit verklaringen van omstanders bleek dat het slachtoffer de rijbaan was overgestoken en daarbij een uit de Willemstunnel naderende auto, bestuurd door een negentienjarige Arnhemmer, over het hoofd had gezien. De afdeling verkeersongevallenanalyse onderzoekt de toedracht van het ongeval. Zo zal onder meer worden onderzocht of het slachtoffer mogelijk door rood licht is gelopen. Van alcoholgebruik bij de automobilist was niet gebleken, aldus de politie.
(07-131186)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Aanrijding brengt partij softdrugs aan het licht
Publicatiedatum: 27-8-2007 13:45:09

ARNHEM - Een aanrijding op de Beekstraat, vlakbij het Arnhemse politiebureau, heeft zondag een partij softdrugs aan het licht gebracht. Een 26-jarige Arnhemmer werd daarbij opgepakt. Surveillerende agenten zagen rond kwart over vijf de Arnhemmer op zijn bromfiets een voetganger aanrijden. Daarbij raakte niemand gewond. Bij controle zagen de agenten dat de Arnhemmer twee plastic tassen bij zich had waar wiet in bleek te zitten. De man probeerde echter onder zijn aanhouding uit te komen door het plotseling op een lopen te zetten. Met behulp van een geleende fiets van een voorbijganger wisten de agenten de Arnhemmer in Park Lauwersgracht alsnog in de kraag te vatten. De Arnhemmer bleek ook nog voor ruim 1000 euro achterstallige boetes te hebben openstaan en is ingesloten. De partij wiet, ongeveer 300 gram, werd in beslag genomen.
(07-131137)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---