Ingezonden persbericht


Gwendolyn Hertzberger houdt het hoofd erbij op de Nürburgring

NURBURG, 26 AUGUSTUS 2007 - In de vijfde ronde van de Northern European Cup Formula Renault 2.0 heeft Gwendolyn Hertzberger weer flinke vorderingen gemaakt. Ondanks dat het uiteindelijke resultaat op de Duitse Nürburgring nog niet geheel tot tevredenheid stemde, ging de jonge Hertzberger vol overgave de strijd aan met de rest van het deelnemersveld. De eerste race moest ze nog voortijdig beëindigen, nadat ze door een andere coureur werd geraakt. De tweede race leverde veel spanning en strijd op, waarbij ze zich in het middenveld wist te melden. Door een spin in de slotminuten sloot ze haar raceweekend uiteindelijk als twintigste af.

VRIJE TRAININGEN EN KWALIFICATIES:
In de eerste vrije training werkte Gwendolyn aan een afstelling voor de rest van het raceweekend. De rijdster van AR Motorsport zat meteen goed in het ritme en wist in no-time de rempunten van de 3,618 meter lange baan te bepalen. Ze sloot de training als achttiende af. Met een goed gevoel begon ze aan de afsluitende training die op vrijdagmiddag werd verreden. Met oude banden ging ze naar buiten en wist haar tijd verder aan te scherpen. Daarna liet ze nieuwe banden monteren en koos opnieuw het asfalt. Ze probeerde een snelle tijd op de chrono's te zetten, maar moest haar snelle ronde afbreken door een code rood situatie. Wanneer de baan werd vrijgegeven had ze slechts een paar minuten om haar tijd te verbeteren. Ze belandde uiteindelijk op de 27e plek.

In de eerste kwalificatiesessie op zaterdagmiddag ging Hertzberger er eens goed voor zitten. Ze behaalde ruimschoots het niveau van vrijdag, maar wist niet de piek uit haar banden te halen voor een ultieme ronde. Ze moest genoegen nemen met de 26e plek. In de tweede sessie van twintig minuten werd ze in haar snelle ronde gehinderd door een andere deelnemer. De 27e startpositie voor de afsluitende race op zondag viel haar uiteindelijk ten deel.

RACE 01 + 02:
In de eerste race op zaterdagmiddag bleef Gwendolyn na de start knap uit de hoeken waar de klappen vielen. Al in de openingsronde wist ze op te rukken naar de 22e plaats. Ze hield haar hoofd uiterst koel en was inmiddels opgeklommen naar de achttiende plek. Met rondetijden van 1:27.5 zat ze goed in het ritme. Wanneer ze in ronde zes een langzamere deelnemer wilde passeren ging het echter mis. Gwendolyn dacht dat de andere rijder aan de kant zou gaan, totdat deze plotseling instuurde. Gwendolyn kon hem niet meer ontwijken en moest met een kromme linkervoorwiel de strijd staken.

Ondanks lichte wielspin kwam ze in de tweede heat op zondagmiddag toch goed uit de startblokken. Ze wist in de eerste twee bochten diverse rijders te passeren en klom door de chaos in het middenveld naar de zeventiende plek. Ze probeerde verder op te rukken naar voren totdat ze spinde. De rijdster uit de Bollenstreek wist haar race gelukkig voort te zetten en won in de slotfase nog een positie. Na achttien ronden kwam ze als twintigste over de meet.

GWENDOLYN HERTZERGER: "Ondanks dat ik de races niet helemaal naar mijn hand heb weten te zetten, ben ik redelijk tevreden over het weekend. Na de vrije trainingen heb ik mijn stinkende best gedaan om me zo goed mogelijk te kwalificeren, maar wist niet de piek uit de banden te halen. De puzzelstukjes vielen gewoon niet op de juiste plaats. De grootste winst die ik heb geboekt is dat ik wel continu mijn hoofd erbij hield. Ik heb echt lekker gereden en veel leuke duels uitgevochten. We gaan komende woensdag en donderdag testen op Oschersleben. We zullen ons hier voorbereiden op de races die daar eind september zullen plaatsvinden."

UITSLAG RACE 01 NEC FORMULE RENAULT 2.0 NÜRBURGRING


01. Tobias Hegewald (GER), Motorsport Arena, 18 ronden, 25:50.509
02. Frank Kechele (GER), Motopark Academy, + 01.173s
03. Oliver Oakes (GBR), Motopark Academy, + 04.827s DNF. GWENDOLYN HERTZBERGER (NED), AR MOTORSPORT, + 12 RONDEN

UITSLAG RACE 02 NEC FORMULE RENAULT 2.0 NÜRBURGRING


01. Tobias Hegewald (GER), Motorsport Arena, 26:01.126
02. Frank Kechele (GER), Motopark Academy, + 00.630s
03. Fabio Onidi (ITA), Motopark Arena, + 10.540s 20. GWENDOLYN HERTZBERGER (NED), AR MOTORSPORT, + 1:06.785

Nieuws en foto's worden aangeboden door INSIGHT F1 MOTORSPORT REPORT. Bezoek voor meer informatie www.gwenracing.com of contacteer Jeroen Vermeeren (+31 621 541 564, jeroen@insightf1.com).