PERSBERICHT

Nieuwe opleiding Risicomanagement biedt antwoorden op actuele vraagstukken veiligheid

Zwijndrecht, 27 augustus 2007 - Veiligheid en veilig werken spelen een steeds belangrijkere rol in het bedrijfsleven. Daarom introduceert Elsevier Opleidingen de nieuwe opleiding Risicomanagement. De praktijkgerichte opleiding heeft als speerpunten risico's analyseren en beheersen en is bestemd voor professionals in veiligheid zoals veiligheidskundigen, milieucoördinatoren, preventieadviseurs en arbeidshygiënisten. De tweedaagse opleiding start op 5 november in de regio Utrecht.

Met haar nieuwste opleiding Risicomanagement biedt Elsevier Opleidingen antwoorden op actuele vraagstukken over veiligheid. Met name op het voorkomen van risico's in de productie- en procesindustrie. Er is dan ook voldoende ruimte ingebouwd om te discussiëren over praktijksituaties en veelgebruikte instrumenten voor risicomanagement die in de praktijk gehanteerd worden.

Aanleiding voor het ontwikkelen van de opleiding is onderzoek dat Baker Panel deed naar de oorzaken van de ramp met een BP-raffinaderij in Texas City. Hieruit blijkt dat bedrijven risico-instrumenten uit de veiligheidskunde onvoldoende gebruiken. Slechts 12% van de onderzochte bedrijven beschikken over een volledig en functionerend onderhouds- en inspectiesysteem. Een groot gedeelte van Nederlandse bedrijven werkt slechts met ongevalcijfers om inzicht te krijgen in hoe het er met de veiligheid binnen het bedrijf voorstaat. Hierdoor creëren bedrijven een vals gevoel van veiligheid.

Productmanager Arbo & Veiligheid Hans Verstraeten van Elsevier Opleidingen: "Binnen het Nederlandse bedrijfsleven is nog veel werk te verrichten op het gebied van veiligheid en implementatie van veiligheidsprotocollen. Met deze opleiding hopen wij een steentje bij te kunnen dragen aan een veiliger werkplek voor werknemers."

Na afloop van de opleiding zijn de professionals in staat zelfstandig een risico management- systeem te (her) beoordelen, selecteren, implementeren, toepassen en onderhouden. De tweedaagse opleiding start op maandag 5 november in de regio Utrecht en kost E1.395,- (ex. BTW) Einde bericht

Over Elsevier Opleidingen
Elsevier Opleidingen verzorgt sinds 1967 opleidingen voor professionals binnen het Nederlandse bedrijfsleven. Met 20.000 deelnemers per jaar is Elsvier Opleidingen een van de grootste bedrijfsopleiders van Nederland.

Elsevier Opleidingen is een zus van Reed Business Information, de grootste uitgever van vakinformatie in Nederland. Beide bedrijven zijn onderdeel van Reed Elsevier, een wereldwijde uitgever van wetenschappelijke-, juridische- en vakinformatie en opleidingsproducten.