Persberichten stad Utrecht, 14.10 uur

Utrecht, 27-08-2007

Gestolen auto aangetroffen

UTRECHT De politie heeft op De Terschelling in de nacht van zondag 26 op maandag 27 augustus een gestolen auto aangetroffen.

Tijdens de surveillance zag een agent omstreeks 02.10 uur een auto over het Goyplein rijden. De agent herkende de auto omdat hij als gestolen te boek stond. De bestuurder werd gevolgd. Op De Terschelling parkeerde de bestuurder zijn auto en wilde uitstappen en weglopen. De 39-jarige man uit Amsterdam werd aangehouden. De auto werd in beslag genomen en de man voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Snelheidscontrole

UTRECHT Zondagmiddag heeft de politie op de Koningsweg een snelheidscontrole uitgevoerd.

Tussen 14.00 en 17.00 uur werden 792 voertuigen gecontroleerd. Voor 273 bestuurders werd een bekeuring uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 88 km/u. Op de Koningsweg mag maximaal 50 km/u gereden worden.

Straatroof

UTRECHT Op de St. Jacobsstraat vond zondagmiddag een poging beroving plaats waarvan een vrouw het slachtoffer werd. De verdachte kon worden aangehouden.

Omstreeks 14.00 uur probeerde een man een 29-jarige vrouw uit Utrecht ter hoogte van de St. Jacobsstraat te beroven. De man trok de tas van haar schouder. De beroving lukte niet waarop de verdachte wegrende. De inmiddels gewaarschuwde politie kon de 33-jarige verdacht uit Maartensdijk aanhouden en voor verhoor insluiten op het bureau.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft zondagmorgen een man aangehouden die onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder op de hoek van de Korte Jansstraat met het Janskerkhof staan. De agenten wilden de bestuurder voor laten gaan maar deze bleef staan. Toen de bestuurder in de richting van de agenten keek zagen zij dat hij rode bloeddoorlopen ogen had. De man werd gevraagd en blaastest te doen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 800 ug/l uit. Hij kon direct zijn rijbewijs inleveren, kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van negen uur.

Gestolen camera

UTRECHT Op de Graadt van Roggenweg heeft de politie zondag 26 augustus een verdachte van heling aangehouden. Omstreeks 11.15 uur zagen surveillerende agenten een man in een plantenbak liggen. De agenten waren benieuwd of alles goed ging met de man, een 35-jarige inwoner van Utrecht. Het bleek dat hij onwel was geworden en toen de agenten hem overeind wilden helpen, viel er een camera uit zijn zak. Op de camera stonden fotos die niet van de man konden zijn en dus is hij aangehouden voor heling. Ambulancepersoneel heeft zich over de man ontfermd.