Warchild


Veerhavenconcert schenkt 75.000,-
In een zonnig Rotterdam vonden afgelopen weekend twee prachtige klassieke concerten plaats. Stichting Veerhavenconcert organiseerde zaterdag 25 augustus voor de 5e keer het klassieke Veerhavenconcert in de openlucht.

Mede door de fantastische prestaties van het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. de befaamde dirigent Ion Marin, de prachtige sopraan Ekatherina Siurina en de imposante wereldtopper Hvorostovsky was het een muzikaal hoogwaardig en sfeervol evenement.

Kids Concert
Op de zondagmiddag vond voor de tweede keer de kids-versie van dit concert plaats. Gepresenteerd door Chris en Vivienne van Nickelodeon was dit klassieke concert voor en door kinderen (het Rotterdams Jeugd Symphonie Orkest) een groot succes!

Samen muziek maken
Toen orkest en publiek gezamenlijk 'The Lion Sleeps Tonight' zongen, werd nogmaals duidelijk hoe leuk en belangrijk het is om samen muziek te maken.
De Stichting Veerhavenconcert steunt War Child en heeft door middel van hun bedrijvenprogramma op de zaterdagavond meer dan EUR 75.000,- opgehaald voor de hulp aan oorlogskinderen!

War Child en muziek
Muziek is één van de creatieve middelen die War Child gebruikt in de workshops met oorlogskinderen. Kinderen die een oorlog hebben meegemaakt zitten vaak gevangen in hun herinneringen. Muziek helpt ze om weer kind te zijn, vrij van die beklemmende herinneringen, emoties en gedachten. Maar muziek brengt ook kinderen van verschillende achtergronden weer samen. Hoewel ze in de oorlog misschien lijnrecht tegenover elkaar stonden, leren ze door samen muziek te maken en plezier te hebben, weer respect te hebben voor elkaar en elkaar weer te vertrouwen. Een belangrijke voorwaarde om samen te werken aan de vreedzame toekomst van hun land.