Ingezonden persbericht


Olifanten transport in Rotterdam van start

Rotterdam, 27 augustus 2007.

Vanaf 1 september doet de Elephant Parade Rotterdam aan. 50 manshoge kunstolifanten zullen het straatbeeld van de binnenstad 10 weken lang bepalen. Elke olifant is op een andere manier vormgegeven door verschillende kunstenaars als Meidam Kleinjan, Jurriaan van Hall en zijn levenspartner Juul van den Heuvel en Rodrigo Otazu. Vanaf vandaag (maandag 27 augustus) worden de olifanten al op verschillende locaties aan de Westersingel in Rotterdam geplaatst.

Vele bedrijven hebben inmiddels een eigen kunstolifant geadopteerd. Doel van de Elephant Parade is geld bijeen te brengen voor het eerste olifantenziekenhuis ter wereld in Thailand. Na Rotterdam zal de Elephant Parade ook andere wereldsteden aandoen.

De kunstolifant op de foto is geadopteerd door Transitions Optical, fabrikant van meekleurende brillenglazen. Met het opvallende spiegelende ontwerp wil Transitions aandacht vragen voor het gevaar van UV-straling en zonneschittering voor de ogen.

Andere organisaties die dit initiatief steunen zijn onder andere de Rabobank, Swarovski, Hilton Rotterdam, Bavo-Europoort, Beursplein, de Bijenkorf en Spido.

www.elephantparade.nl



Ingezonden persbericht