Ingezonden persbericht


PERSBERICHT:

Vereniging Eigen Huis realiseert green datacenter met ICTroom

HILLEGOM, 27 Augustus 2007- ICTroom, aanbieder van data center lifecycle management, heeft na de ontwerpopdracht voor het datacenter van Vereniging Eigen Huis (VEH) nu ook opdracht gekregen om het datacenter te realiseren. Centraal staat de eis van VEH om te ontwerpen en bouwen volgens z.g. "green datacenter" gedachte; besparingen in het stroomverbruik en de daarmee samenhangende koeling.

Richard Ottens, Teammanager ICT Operations (VEH); Door gebruik te maken van een volledig modulaire UPS (bijschakelen van modules alleen als de stroombehoefte daarom vraagt), een airconditioner met een rendementsverbetering van 35%, een koudemiddel dat geen belasting vormt voor het milieu en strikte scheiding van de gekoelde en verwarmde lucht, wordt aan de "green datacenter" eis voldaan.

Honoré du Puy, Founding Partner (ICTroom Company) is zeer enthousiast over deze opdracht "Voor het bouwen van een green datacenter moet er buiten de gebaande paden worden gedacht, door de zeer nauwe samenwerking met Vereniging Eigen Huis, realiseren we een datacenter met een zeer hoge beschikbaarheid en kwaliteit".

Noot voor de redactie:

Over Vereniging Eigen Huis
Vereniging Eigen Huis is de grootste consumentenorganisatie voor huidige en toekomstige huiseigenaren en telt nu ruim 650.000 leden. De vereniging biedt haar leden advies en diensten bij het kopen, bewonen en verkopen van een eigen huis. Bekend zijn de bouwkundige keuringen, de hypotheek, verzekerings- en onderhoudsservice en de advisering over bouwtechnische, juridische, financiële en fiscale zaken . Daarnaast behartigt de organisatie de collectieve en individuele belangen van de Nederlandse eigenwoningbezitter. Per jaar vinden er ongeveer 600.000 contacten plaats tussen leden en adviseurs van de vereniging.

Over ICTroom Company
ICTroom is onafhankelijke slagvaardige dienstverlener die zich heeft bewezen als leverancier van betrouwbare serverruimtes. Zij ondersteunt organisaties bij het ontwerpen, realiseren, professionaliseren en managen van hun datacenter/serverruimten. De combinatie van deskundigheid, ervaring en hoogwaardige technische kennis binnen ICTroom vormt de basis voor total life cycle management.

------------------------------
Note voor de redactie,