Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten maandag 27 augustus 2007.

Zaanstreek-Waterland, 27-08-2007 o Met onder meer: quad uit de bocht, drankrijders en geweer in kofferbak

Quad uit de bocht

Purmerend, zondag 26 augustus 2007, 15:55 uur.

Een 18-jarige jongeman uit Amsterdam is gewond geraakt nadat hij met zijn quad op de Van IJsendijkstraat uit de bocht vloog. De bestuurder reed op zijn één week oude voertuig over de rijbaan en wilde linksaf een bocht insturen. Hij trapte volgens zijn zeggen door de remmen, ging rechtuit door het hek van de gemeentewerf en viel van zijn voertuig. De quad raakte door de aanrijding vermoedelijk total loss en werd weggehaald door een bergingsbedrijf. De Amsterdammer werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar werd geconstateerd dat hij een hersenschudding en een gebroken duim had. Na behandeling bleef hij één nachtje ter observatie.

Snelle schippers beboet

Landsmeer, Oostzaan en Zaandam, weekeinde.

De politie heeft tijdens vaarsurveillance in het weekeinde zeven snelle schippers bekeurd. Er werd door de politieboot gevaren op de wateren in en om Landsmeer en Oostzaan. Tevens werden de Jagersplas, Zuidervaart en de Gouw in Zaandam in de rondes meegenomen. De schippers in overtreding kwamen uit Den Ilp, Amsterdam, Zaandam en Oostzaan en varieerden in leeftijd tussen de 13 en 66 jaar. Bij een ingestort botenhuis aan de achterzijde van de Kerkstraat in Oostzaan werden asbestplaten aangetroffen. De afdeling milieu gaat in overleg met de gemeente stappen ondernemen om de platen te laten verwijderen.

Man vernielt autoruit

Zaandam, zondag 26 augustus 2007, 21:49 uur.

De politie heeft een 22-jarige man uit Zaandam aangehouden als verdachte van vernieling van een autoruit. Een 40-jarige Zaandammer reed in zijn auto bij station Zaandam aan de Provincialeweg toen de man op hem afliep en de voorruit van de auto met gebalde vuist stuksloeg. De dader had kennelijk ruzie met een vriendin en kwam heel agressief over. De automobilist belde de politie en waarschuwde fietsers niet in de richting van de man te gaan. Agenten gingen op zoek en troffen de verdachte aan in de nabijheid. De verdachte vertelde na de aanhouding dat hij inderdaad over zijn toeren was geraakt door een meningsverschil met zijn vriendin. Hij beloofde de schade aan de automobilist te vergoeden. Het proces-verbaal van vernieling wordt naar justitie gezonden.

Geweer in kofferbak

Zaanstad, zondag 26 augustus, 21:57 uur.

De politie heeft een 45-jarige man aangehouden als verdachte van vuurwapenbezit. Agenten werden naar een woning geroepen wegens huiselijke problemen. De man zou in de middag een slagersmes zo hard in een tafel hebben gezet dat het lemmet afbrak. Ook zou er sprake zijn van drankmisbruik en bedreiging met een vuurwapen dat nu in de kofferbak van de auto zou liggen. Bij nader onderzoek in de auto werd een jachtgeweer met afgezaagde loop aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte werd ingesloten en in verzekering gesteld. Ook bleek dat hij nog 28 dagen gevangenisstraf tegoed had.

Drankrijders moeten rijbewijs inleveren (1)

Zaanstad, 25 augustus 2007.

Afgelopen weekend heeft de politie zes drankrijders aangehouden. Twee bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren. Op het Zuideinde in Oostzaan werden zaterdagavond vier drankrijders aangehouden. Het meest gedronken had een 43-jarige Amsterdammer. Hij had een alcoholgehalte van 1,5 en moest dan ook zonder rijbewijs naar huis. Tijdens de alcoholcontrole in Oostzaan werden 142 bestuurders aan de kant gezet voor een blaastest. Eén van de bestuurders die was aangehouden was het niet met de gang van zaken eens en vond het nodig de agenten uit te schelden.

Op de A. F. D. Savornin Lohmanstr werd in de nacht van vrijdag op zaterdag het rijbewijs ingevorderd van een 27-jarige Zaandammer. De man was dit jaar al twee keer eerder aangehouden wegens het rijden onder invloed. Afgelopen zaterdag werd hij opnieuw aangehouden nadat agenten hem slingerend over de weg hadden zien rijden.

Drankrijders moeten rijbewijs inleveren (2)

Purmerend, 27 augustus, 00:20-03:25 uur

Afgelopen weekend werden in Purmerend vijf automobilisten en één bromfietser aangehouden omdat zij onder invloed van drank reden.

Drie alcomobilisten liepen in de nacht van zondag op maandag tegen de lamp op de Slenkstraat, de Hugo de Grootstraat en de Gorslaan. Twee van de drie, een 28-jarige automobilist uit Amsterdam en een 21-jarige man uit de Purmer moesten hun rijbewijs inleveren omdat zij een alcoholgehalte van respectievelijk 1,7 en 1,55 hadden. De derde drankrijder, een 46-jarige man uit Diemen, was al eens eerder aangehouden wegens het rijden onder invloed.

Op de Westervenne moest een beginnend bestuurder zaterdag even na middernacht zijn rijbewijs inleveren. Dit omdat de 23-jarige man uit Purmerend voor de derde keer in drie jaar tijd werd aangehouden wegens het rijden met een slok op. Tegen alle drankrijders is proces-verbaal opgemaakt.

Hoge snelheden tijdens controles

Op de N246 in Wormerveer hebben agenten zondagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 42-jarige man uit Purmerend. De automobilist reed 154 km per uur waar 100 km per uur is toegestaan. De snelheid werd gemeten met behulp van een lasergun.

Bij twee snelheidscontroles op de N246 in Assendelft en de N203 in Koog aan de Zaan werd bij het meten van de snelheden zondag gebruik gemaakt van een radarauto. Hardrijders werden dan ook niet staande gehouden maar zullen de boete binnenkort thuis ontvangen.

Tijdens twee snelheidscontroles op de N246 in Assendelft en de N203 in Koog aan de Zaan werden zondag snelheidsoverschrijdingen van meer dan 50 km per uur gemeten. In Assendelft reden 's morgens 25 van de 960 bestuurders te hard en haalden twee bestuurders snelheden van 154 en 170 km per uur.

In Koog aan de Zaan werd een hoogste snelheid gemeten van 133 km per uur waar 70 km per uur is toegestaan. Van de 800 passanten reden er 's middags twintig te hard.

Achttien bromfietsers bekeurd

Zaandam, 25 augustus, 14:00-17:15 uur

Op de Dr. H.G. Scholtenstraat en de Houtveldweg en de Provincialeweg in Zaandam hebben agenten zaterdagmiddag 38 boetes uitgedeeld. Op de eerste twee wegen reden achttien automobilisten te hard en werden nog enkele boetes uitgedeeld voor het rijden zonder helm (op een bromfiets), het niet dragen van de gordel en het niet hebben van een rijbewijs. Op de Provincialeweg N203 werden achttien bromfietsers bekeurd voor het rijden zonder helm en/of rijbewijs en het rijden met defecte rem(men) of gladde band(en).

Hekje

Koog aan de Zaan, maandag 27 augustus 2007, 01:48 uur.

Een 47-jarige vrouw uit Koog aan de Zaan is gewond geraakt toen zij op de Rozenstraat over een hekje viel en daarbij vermoedelijk haar arm brak. De oorzaak van de val is vermoedelijk overmatig drankgebruik. De vrouw werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Roken

Wormerveer, zondag 27 augustus 2007, 02:59 uur.

Een 23-jarige Zaandijker werd in verwarde toestand door surveillerende agenten aangetroffen op de Wandelweg. De man was, vertelde hij, na pittig drankgebruik in slaap gedommeld terwijl hij aan het roken was. Toen de vlammen uit zijn broek en trui sloegen werd hij wakker en kon zelf het vuurtje blussen. Door het incident gedeeltelijk ontnuchterd kon de jongeman zijn weg richting huis vervolgen.

Inbraak autobedrijf

Purmerend, maandag 27 augustus 2007, 06:32 uur.

De politie onderzoekt een inbraak in een autobedrijf op de Flevostraat die moet hebben plaatsgevonden tussen zondagavond negen uur en maandagochtend zes uur. Aan de voorzijde was een steen door een groot etalageruit gegooid om binnen te komen. Er werden twee kantoorruimtes doorzocht en enkele laptops bleken verdwenen. Binnen werd een ruit vernield van een onafgesloten deur naar de werkplaats. Daar werden meerdere kasten opengebroken en een kluis werd geopend. Hierbij werd gebruik gemaakt van gereedschap uit de werkplaats. Forensische Opsporing heeft sporenonderzoek gedaan.

Blikschade

Koog aan de Zaan, maandag 27 augustus 2007, 08:27 uur.

Drie personenauto's raakten beschadigd bij een aanrijding die plaatsvond op de Provincialeweg Zaandam-Castricum ter hoogte van de Leliestraat. Een 24-jarige man uit Velserbroek stond voor linksaf naar de Leliestraat voorgesorteerd. Achter hem stond een 40-jarige automobiliste uit Wormer. Zij bedacht dat zij toch liever rechtdoor wilde gaan in de richting van Zaandam en overschreed de dubbele witte streep. Zij had hierbij de 46-jarige man uit Koog aan de Zaan over het hoofd gezien die in zijn auto in dezelfde richting over de linkerbaan reed en vervolgens tegen haar auto aanreed die doorschoof tegen de auto van de man uit Velserbroek aan. Twee voertuigen moesten door een bergingsbedrijf worden afgevoerd.

Laatst gewijzigd 27-08-2007 15:36 | © Politie Zaanstreek-Waterland |