Randstad houdt Olympisch roeier Matthijs Vellenga in de baan

27/08/2007 11:50



Randstad Nederland



PERSBERICHT

Diemen, 27 augustus 2007

Randstad houdt Olympisch roeier Matthijs Vellenga in de baan

Carrière en sport mogelijk door sponsoring Randstad

DIEMEN - Randstad is het komend jaar sponsor van roeier Matthijs Vellenga. De toproeier gaat tijdens de Olympische Spelen volgend jaar zomer in Beijing ons land vertegenwoordigen in de vier-zonder stuurman.

Matthijs Vellenga is hiermee na tennisster Michaëla Krajicek de tweede ambassadeur van de grootste HR-dienstverlener van Nederland. Het komend jaar wordt de roeier in de rol van ambassadeur van Randstad - onder het motto 'Randstad Ruim Baan voor Topprestaties' - ingezet bij promotionele activiteiten van de organisatie.

Op dit moment werkt Matthijs al als international marketing analist bij Randstad Holding. Naast de dagelijkse training van twee keer anderhalf uur, doet hij bij Randstad werkervaring op. Voor hem is roeien echt een passie. Daarom is het gemakkelijk voor Matthijs naast het werk bij Randstad de discipline op te brengen voor het roeien.

Ideale combinatie
"Randstad is goed in mensen op de juiste plek te zetten. Dit is ook bij mij gebeurd. Het is een ideale combinatie en een perfecte match", aldus de roeier. Werken bij Randstad is goed te combineren met roeien, omdat Matthijs flexibel zijn werkuren kan afstemmen op zijn wedstrijd- en trainingsschema. Matthijs krijgt op deze manier alle ruimte om te groeien. De sponsoring past uitstekend in de ondernemingsstrategie van Randstad. Het bedrijf associeert zich graag met topsporters die de waarden uitdragen die de basis vormen onder het succes van de onderneming, zoals resultaatgericht werken en doorzettingsvermogen.

Zo past het resultaatgericht werken - aan medaillekansen voor de komende Spelen - hier zeer goed bij. "Het is super om naast een sportcarrière aan een maatschappelijke carrière te werken." Matthijs realiseert zich dat een sportcarrière eindig is. "En daarom wil ik verder werken aan mijn toekomst". Het doorzettingsvermogen van Matthijs sluit perfect aan bij de ambitie van Randstad. "Ik ben altijd bezig beter te worden. Het moet steeds perfecter op alle vlakken. Ervaring en professionele ondersteuning helpen daarbij", aldus de roeier.

Matthijs besloot na de Spelen in Athene, waar hij een zilveren medaille behaalde in de Acht, verder te gaan met roeien. Met drie andere roeiers stapte hij in de vier-zonder. Dit drietal, Geert Cirkel, Jan-Willem Gabriëls en Gijs Vermeulen, krijgt steun van Randstad Carrière Coaching. De afgelopen jaren behaalde deze ploeg verschillende medailles met als hoogtepunt zilver op het wereldkampioenschap in het Japanse Gifu in 2005 en vorig jaar een bronzen plak op het WK in Eton. Dit jaar sleepten de roeiers de wereldbeker binnen. De verwachtingen zijn hooggespannen voor het WK van 2007 in München, dat tot en met zondag 2 september gehouden wordt.

Traditie in ondersteuning topsporters
Randstad, actief in twintig landen en wereldwijd de derde grootste speler op de uitzendmarkt, heeft reeds een lange traditie in het ondersteunen van topsporters. De onderneming is 'Partner in Sport' van NOCNSF. Als hoofdsponsor ondersteunt Randstad onder meer de sporters van het Nederlands Olympisch Team op hun weg naar de top van de Olympische Spelen van 2008 in Beijing. Ook stelt Randstad zich op als arbeidsmarktpartner van topsporters, met de Randstad Topsport Academie. Hier kunnen topsporters terecht, die tijdens hun carrière willen werken aan hun toekomst in de samenleving. Met een diploma van deze academie op zak - behaald op de Hogeschool Rotterdam en de Saxion Hogeschool in Deventer - hebben topsporters prima zicht op een succesvolle carrière na de sport. De afgelopen tien jaar zijn ruim 1600 sporters begeleid door Randstad Carrière Coaching om een goede balans te vinden tussen topsport en carrière. Behalve met opleidingen (Randstad Topsport Academie) ook met stages, loopbaanbegeleiding en flexibel werk aangepast aan wedstrijd- en trainingsschema's.





http://www.randstad.nl