Inschrijf Mercus 2007 geopend, vijf nieuwe categorieën

27/08/2007 13:45



Nederlands Uitgeversverbond



Voor de tiende keer zullen op donderdagavond 13 december 2007 dé jaarlijkse onderscheidingen voor publiekstijdschriften en hun makers worden uitgereikt: de MERCURS. Vanaf 1998 zijn tijdens het TijdschriftenGala inmiddels 77 Mercur-beelden aan winnaars overhandigd. Dit jaar is er in elf categorieën een Mercur te winnen.

Vanaf maandag 27 augustus kunnen voor acht categorieën kandidaten worden voorgedragen voor de MERCURS. Dat kan via de website www.mercurs.nl waar de kandidaatstellingsformulieren kunnen worden gedownload. Alle directies van uitgeverijen van Nederlandse publiekstijdschriften worden in de gelegenheid gesteld om voordrachten in te dienen, maximaal drie per categorie. De sluitingsdatum voor de kandidaatstelling is maandag 8 oktober 2007. Half november worden de nominaties bekend gemaakt. Een volledig overzicht van de spelregels- ook die voor de jury- is te vinden op www.mercurs.nl., zodat de procedure voor iedereen inzichtelijk is.

Categorieën
Voor het eerst worden er Mercurs uitgereikt voor de beste tijdschriftreportage, de tijdschriftcover van het jaar, een marketingactie voor de lezers en een crossmediaal concept. Tevens wordt voor de eerste maal de Tijdschriftenretailer van het Jaar gelauwerd. De overige categorieën zijn: Tijdschrift van het Jaar, Lancering van het Jaar, Artdirection van het Jaar, Hoofdredacteur van het Jaar en Tijdschriftcampagne van het Jaar. Of de Mercur d'Or / LOF-prijs voor Publiekstijdschriften zal worden uitgereikt is ter beoordeling aan de jury.





http://www.mercurs.nl