Ingezonden persbericht


Nieuw concept op de detacheringsmarkt in samenwerking met Hogeschool INHOLLAND

Amedes introduceert Amedes Duaal

Buren, 27 augustus 2007 - Amedes stelt gekwalificeerde medewerkers ten dienste van organisaties in de verzekerings- en pensioenbranche om (tijdelijke) capaciteitsproblemen op te lossen. Vanaf 1 oktober 2007 introduceert zij Amedes Duaal, een nieuw concept op de detacheringsmarkt. Zij werkt hiervoor samen met Hogeschool INHOLLAND in Rotterdam. Met Amedes Duaal volgen studenten colleges aan de hogeschool en werken tegelijkertijd als trainee bij de opdrachtgevers van Amedes: toonaangevende (pensioen)verzekerings-organisaties.

Een duaal is binnen het Amedes Duaal-concept een student aan Hogeschool INHOLLAND die vanaf het derde studiejaar kiest voor een werk/leertraject. Per 1 oktober worden dualen gedurende vier dagen per week ingezet als betaalde trainee bij de opdrachtgevers van Amedes. Eén dag per week volgen zij colleges aan de hogeschool. Daarnaast verzorgt Amedes de vaardigheidstrainingen van de dualen, zodat zij, nadat zij na twee jaar afstuderen, met de benodigde bagage op de arbeidsmarkt van start kunnen . Dit concept is ontwikkeld voor studenten die de richting Financial Service Management (FSM) en Management, Economie en Recht (MER) volgen en graag een carrière willen gaan opbouwen in de (pensioen) verzekeringsbranche.

Naast Amedes Duaal start Amedes op 1 oktober 2007 ook weer met de reguliere Amedes Traineeships. Deze zijn ideaal voor hbo(+)-afgestudeerden: zij volgen op de Amedes Insurance School een uitgebreid opleidingstraject en worden voor een bepaalde periode gedetacheerd bij diverse (pensioen)verzekeraars. Op deze manier krijgen zij de gelegenheid om in de keuken van verschillende bedrijven te kijken. Met iedere trainee wordt een individueel groeipad uitgezet om te gaan behoren tot de top van de specialisten in de verzekeringsbranche. Dit is ook het doel van het nieuwe concept Amedes Duaal.


- einde persbericht -

Over Amedes
Met Amedes zijn financiële dienstverleners verzekerd van de juiste kracht. Amedes stelt gekwalificeerde medewerkers ten dienste van organisaties in de verzekerings- en pensioenbranche om (tijdelijke) capaciteitsproblemen op te lossen. Omdat Amedes mensen op alle niveaus werft, zijn zij breed inzetbaar. Voor tijdelijke projecten plaatst Amedes haar financiële krachten op basis van detachering. Middels werving & selectie vindt zij voor haar opdrachtgevers de beste talenten voor een vast dienstverband. Daarnaast is Amedes dé specialist in interim management en consultancy voor de financiële markt, energiebranche en overheid. Amedes is tevens initiatiefnemer van de vacaturesite jobsverzekerd.nl. Amedes is opgericht in 1994, heeft vestigingen in Buren (Gelderland) en Zaventem (België) en 75 medewerkers in vaste dienst. Voor meer informatie over Amedes, zie www.amedes.nl

Contactinformatie (