Datum: 27 augustus 2007

Politie Hollands Midden Politie vordert negen rijbewijzen in bij alcoholcontroles

De politie heeft het afgelopen weekend negen rijbewijzen ingevorderd. De bestuurders werden bij controles betrapt op het rijden onder invloed. Bij de ademanalyse bliezen ze allemaal boven de limiet van 220 ug/l. en boven de invorderingsgrond. Die ligt op 350 ugl/. voor de beginnend bestuurder en voor anderen op 570 ug/l. Naast dat de bestuurders hun rijbewijzen hebben moeten inleveren, maakt de politie proces-verbaal tegen ze op. Voor één bestuurder werd door justitie direct een boete opgelegd.

In Noordwijk werd op maandag 27 augustus rond 02.30 uur op de Van Berckelweg een 34 jarige automobilist uit Knokke-Heist gecontroleerd. Zijn ademanalyse was 575 ug/l. Na overleg met Justitie kreeg hij een direct te betalen boete van 650 euro. Ook stonden er nog boetes voor hem open met een totaal bedrag van 1.153,76. Beide bedragen werden direct door de verdachte betaald.

In Oegstgeest werd maandag 27 augustus rond 02.15 uur op de A44 een 19 jarige automobilist uit Kudelstaart aangehouden. Als beginnend bestuurder kwam hij bij zijn ademanalyse zelfs tot 600 ug/l.

In Leiden werd zondag 26 augustus rond 01.15 uur op de Tomatenstraat een 28 jarige automobilist uit die plaats aangehouden. Hij kwam tot 580 ug/l. Om 03.15 uur werd op de Lage Rijndijk een 31 jarige automobilist uit Leiderdop aangehouden. Zijn ademanalyse kwam uit op 635 ug/l. Maandag 27 augustus rond 01.00 uur werd op de Koningstraat een 55 jarige automobiliste uit Leiden aangehouden. Omdat de ademanalyse niet lukte werd van haar een bloedproef afgenomen.

In Voorschoten werd zaterdag 25 augustus rond 19.35 uur op de Voorschoterweg een 35 jarige snorfietser uit Leiden aangehouden. Zijn ademanalyse gaf een waarde aan van 845 ug/l.

In Leiderdorp werd maandag 27 augustus rond 00.40 uur op de Engelendaal een 59 jarige automobilist uit Leiderdorp aangehouden. Hij kwam bij zijn ademanalyse tot 845 ug/l.

In Hazerswoude-Rijndijk ging het om een 19 jarige snorfietser uit Hazerswoude-Rijndijk. Hij werd op het Frederik van Eedenplein gecontroleerd. Zijn ademanalyse gaf als uitslag 620 ug/l.

In Nieuwerkerk aan den IJssel werd vrijdag 24 augustus rond 23.30 uur op de Schielandweg een 33 jarige automobilist uit Hellevoetsluis gecontroleerd. Hij kwam uiteindelijk tot 570 ug/l.

Wel proces-verbaal geen invordering Verder kregen nog 22 bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Deze bestuurders kwamen boven de limiet van 220 ug/l. (0.88 ug/l. beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l. ( 350 ug/l. voor beginnend bestuurder). Het ging hier om de plaatsen Katwijk, Sassenheim, Leiden (2x), Nieuwveen (3x), Ter Aar (2x), Zoeterwoude, Aarlanderveen, Alphen aan den Rijn (3x), Reeuwijk (6x), Moordrecht en Stolwijk.

In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer.

Voorhout Insluiper gepakt De politie heeft maandag 27 augustus rond 11.00 uur een 22 jarige man uit Leiden aangehouden. De man was een agrarisch bedrijf aan de Jacoba van Beierenweg binnengeslopen en deed daar een greep in een kassa. Dit werd gezien door een schilder die daar bezig was. Deze waarschuwde de eigenaar van het bedrijf. De politie kon de verdachte aanhouden dank zij een bruikbaar signalement. Hij is voor het verdere onderzoek ingesloten. Het vermoeden is dat de verdachte vorige week ook twee keer het bedrijf heeft bezocht en geld heeft weggenomen. De politie neemt dit mee in het onderzoek evenals andere zaken waarvoor hij mogelijk in aanmerking komt.

Reeuwijk Hennepkwekerij aangetroffen Naar aanleiding van een anonieme tip heeft de politie op donderdag 23 augustus een instap gedaan in een pand aan de Raadhuisstraat. In het pand trof de politie 95 hennepplantjes aan. Tijdens de instap heeft de politie een 36 jarige man uit Reeuwijk aangehouden.

De hennepkwekerij werd ontmanteld en de plantjes zijn door een daarin gespecialiseerd bedrijf vernietigd. Naast de hennepkwekerij werden in de woning ook twee wapens aangetroffen, een stroomstootwapen en een luchtbuks. Deze wapens zijn in beslag genomen. De verdachte is op het politiebureau gehoord, er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Nieuwerkerk a/d IJssel Aanhouding voor huiselijk geweld De politie heeft zondag 26 augustus rond 00.30 uur in een woning in Nieuwerkerk aan den IJssel een 46 jarige man uit Dan Haag aangehouden. De man had in de woning van zijn 45 jarige vriendin haar en haar dochter mishandeld en bedreigd. De politie kreeg daar een melding over en ging aan de deur. De politie moest die deur intrappen omdat op aanbellen niet werd gereageerd. Daarop kwam de man met een stuk hout naar buiten en bedreigde de agenten ook in de woning bedreigde hij ze met glasscherven. De politie peperde de man en wist hem uiteindelijk te overmeesteren en naar het bureau over te brengen. Daar bleek dat de man ook nog 14 dagen hechtenis moest uit zitten voor een eerdere veroordeling. De verdachte heeft een dagvaarding gekregen om op 15 oktober te verschijnen voor de politierechter in Gouda.

-------------------------------------------- einde middagberichten ------------------------------------------


---
Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --