Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda (27/08)

BREDA, 27 augustus 2007

Man aangehouden met harddrugs op zak
BREDA: De politie heeft zondagmiddag een 21-jarige inwoner van Etten-leur aangehouden voor het op zak hebben van harddrugs. De man werd door de politie aangesproken op de Slingerweg. Het vermoeden bestond dat de man drugs bij zich zou hebben. Bij fouillering trof de politie een twee bolletjes cocaïne aan in zijn sok. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Nadat de man afstand had gedaan van de drugs en hij was gehoord is de man heengezonden. Tegen hem zal proces-verbaal op worden gemaakt.

Twee minderjarigen aangehouden voor vernieling en mishandeling BREDA: Een mishandeling en een tweetal vernielingen is het uiteindelijke resultaat van een probleem tussen twee minderjarigen. Het tweetal had samen een onenigheid gehad waarbij een 14-jarige inwoonster van Breda was geslagen door een 15-jarige inwoner van Breda. Hierop volgde de vernielingen van een tweetal ruiten. De 14-jarige gooide de ruit in van de voordeur van de ouderlijke woning van de 15-jarige en andersom. Dit leidde uiteindelijk tot aanhouding van het tweetal. Beiden hebben aangifte gedaan. Na verhoor zijn beiden heengezonden. De ouders zijn in kennis gesteld. In het jeugdrisico overleg zal worden besproken wat er tegen het tweetal zal worden ondernomen.

Politie houdt 1 verdachte aan voor bedreiging
BREDA: Een politieagent was zondagavond in gesprek met een jongen op een bromfiets op de Dijklaan. De politieagent werd lastig gevallen door een groep mensen. De politieagent besteedde er geen aandacht aan waarna hij het gesprek met de jongen op de bromfiets afmaakt en deze zijn weg weer vervolgde. Toen de politieagent ook weg wilde gaan werd hij opnieuw lastig gevallen door één van de mannen uit de groep. Deze verdachte bedreigde de politieman, waarna deze de man wilde aanhouden. Zijn echtgenote en ander publiek wilde dit voorkomen waardoor zij de politieman belaagde. Ter plaatse gekomen politiemensen konden de collega ontzetten en hebben de verdachte, een 55-jarige inwoner van Breda, aangehouden. De man is inverzekering gesteld en zondag heengezonden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Auteur: Nicolette Bovenhorst