Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 27/08

OOSTERHOUT NB, 27 augustus 2007

Politie houdt 5 verdachten aan voor vrijheidsbeneming

OOSTERHOUT De politie heeft zondagavond op een camping aan de Vijf Eikenweg vijf jongens in de leeftijd van 14 tot 20 jaar, afkomstig uit Rotterdam, Nieuwegein, Dorst en Gorinchem aangehouden. Het vijftal wordt verdacht van vrijheidsbeneming van een 6 jarige jongen uit Gorinchem.

De vader van het slachtoffer informeerde de politie dat zijn zoon korte tijd in een schuurtje op de camping was opgesloten. Volgens het slachtoffertje waren enkele campinggasten hiervoor verantwoordelijk. Agenten stelden op de camping een onderzoek in en troffen de vijf verdachten. Volgens hen gedroeg het kind zich vervelend waarna enkele verdachten de deur van het schuurtje sloten toen hij daarin gelopen was. Nadat de jongen begon te schreeuwen bevrijdde ze hem.

Opzittende motor breekt pols bij verkeersongeval

RAAMSDONKSVEER Bij een eenzijdig verkeersongeval op de Rijksweg A7 raakte een 41 opzittende van een motor afkomstig uit Nijkerkerveer gewond. Het slachtoffer is met een polsbreuk overgebracht naar een ziekenhuis in Breda. De motorrijder, een 42 jarige man uit Nijkerkerveen werd door de politie aangehouden. De man verkeerde onder invloed van alcohol.

De 42 jarige motorrijder reed met het slachtoffer over de Rijksweg A59. hij kwam uit de richting van Waalwijk. Bij knooppunt Hooipolder draaide hij de Rijksweg de A27 op waarbij hij bij het nemen van de bocht in de berm belandde en beiden ten val kwamen. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 485 ug/l aan alcohol in zijn bloed had.

Politie houdt kleinzoon aan voor vernieling

KAATSHEUVEL De politie heeft gistermiddag in een woning in Kaatsheuvel een 18 jarige jongen uit Kaatsheuvel aangehouden. De jongen wordt verdacht van het plegen van vernielingen in de woning van zijn grootouders. De jongen is op het bureau in verzekering gesteld. In de woning ontstond er tussen de verdachte en zijn oma en opa een woordenwisseling over geld. De woordenwisseling mondde uit in een conflict waarbij de verdachte huisraad vernielde.

Politie arresteert man voor bedreiging

KAATSHEUVEL DE politie heeft gistermiddag in een woning in Kaatsheuvel een 46 jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht diverse bedreigingen te hebben geuit tegen zijn 46 jarige zus uit Kaatsheuvel. Broer en zus, die al langere tijd in onmin met elkaar leven, kregen gisteren een woordenwisseling. Deze woordenwisseling mondde uit in een conflict waarbij de verdachte zijn zus woordelijk met de dood bedreigde. Gealarmeerde agenten troffen de man aan in zijn woning en namen hem mee naar het bureau.

Politie haalt dronken automobilist van de weg

DONGEN De politie controleerde gistermiddag in de Monsieur Schaepmanlaan een 22 jarige motorrijder uit Dongen. Aanleiding tot de controle was het rijgedrag van de bestuurder. Agenten zagen de man op zijn achterwiel over de Schaepmanlaan rijden. De man verkeerde onder invloed van alcohol. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 555 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is in beslag genomen. De verdachte betreft een beginnende bestuurder.

Vorig jaar is de wetgeving voor beginnende bestuurders strenger dan voor ervaren deelnemers aan het verkeer. Voor de beginners ligt de grens op 88 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (=ug/l); voor ervaren bestuurders is dit 220 ug/l. Een beginner is iemand die na 29 maart 2002 het rijbewijs heeft gehaald. De eerste vijf jaar geldt voor hen de lagere limiet. Dit percentage geldt ook voor alle brom- en snorfietsers tot 24 jaar. Doel van de regels is om de combinatie van drinken en rijden tegen te gaan. De strengere regels gelden voor jongere en minder ervaren bestuurders, omdat juist die groep een hogere kans heeft op een ongeluk of het veroorzaken daarvan.

Auteur: Desiree Brabers