Ingezonden persbericht


Luuk Glansdorp kent uitstekend weekend op Oschersleben

Oschersleben, 27 augustus 2007 - Op Motorsport Arena Oschersleben beleefde Luuk Glansdorp een uitstekend weekend. De debutant in de Duitse Formule BMW realiseerde opnieuw twee toptien posities. Twee maal gestart vanaf de dertiende plaats, vocht de zeventienjarige Leiderdorper zich opnieuw dapper richting de top van het veld. "Ik kan niet anders dan tevreden zijn met deze resultaten", vond Glansdorp. "Want als je kijkt naar het begin van het seizoen en hoe het er nu voorstaat, zijn wij verreweg het team dat de meeste progressie heeft geboekt."

De kwalificatietrainingen liepen minder voorspoedig. Luuk Glansdorp kende problemen met de bolide in de eerste sessie. De aanpassingen die vervolgens werden gemaakt, bleken verkeerd uit te pakken in het tweede gedeelte. Hierdoor moest Glansdorp beide races vanaf de dertiende startplaats vertrekken.

De door Sartorius ondersteunde coureur kwam echter rap uit de startblokken en won direct een positie. Een aantal bochten later slaagde hij erin middels een uitremactie nog een plek te winnen. De vechtlust van Glansdorp bracht hem uiteindelijk op de achtste plaats. Door een spin van een concurrent voor hem kwam hij uiteindelijk als zevende over de finish. Maar omdat de wedstrijdleiding besloot de race één ronde terug te draaien, werd Glansdorp

als achtste geklasseerd. Een toptien positie in de tweede race bleek opnieuw haalbaar. De jonge rijder van Zetll Motorsport kwam bij de start als een raket weg en stormde opnieuw richting de toptien. Met een negende plaats sloot Luuk Glansdorp het raceweekend naar tevredenheid af.

Luuk Glansdorp: "Dit weekend doet mijn slechte weekend op Zandvoort, waar alles leek tegen te zitten, echt vergeten! Dit is voor mij en het team het eerste jaar in de Formule BMW. Het is daarom niet reëel te verwachten dat we gelijk meedoen om de winst. De doelstelling van de laatste paar races is om toptien plaatsen te scoren. De achtste en negende plaats van dit weekend passen daar perfect in, en dat betekent dat we op de goede weg zijn om ons te kunnen meten met de grote teams in ons eerste jaar."

Veel rust krijgen Luuk en zijn teamleden niet, want donderdagochtend staan zij paraat voor het volgende raceweekend op de Nürburgring .

Luuk Glansdorp wordt dit seizoen ondersteund door; Sartorius BV uit Nieuwegein, Van Vliet Containers, www.luchtleiding.nl en BMW Amsterdam.

--


Ingezonden persbericht