Politie Rotterdam Rijnmond


* WINKELDIEF AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel hield, op aanwijzingen van winkelpersoneel, zondagmiddag rond kwart voor vijf een 28-jarige Pool aan. De man had bij veschillende winkels parfum en en horloge gestolen.
Na overleg met de Officier van Justitie kreeg de man direct een boete van 120 euro. Dit werd door hem betaald waarna de goederen in beslag zijn genomen.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING
ROTTERDAM - Politiepersoneel hield zondagmorgen rond half zeven een 22-jarige Rotterdammer aan die kort ervoor een 19-jarige inwoner uit Vlaardingen had geslagen.
Het slachtoffer liep samen met twee vrienden over de Mauritsweg toen de verdachte, die eveneens met twee vrienden was, hen tegemoet kwam. De verdachte wilde dat het drietal aan de overkant van de weg ging lopen. Toen zij dit weigerden sloeg de man de jongen in zijn gezicht.
Aan de hand van het opgegeven signalement werd de verdachte aangehouden.


* VERLATEN PLAATS ONGEVAL
ROTTERDAM - De politie van district Rotterdam-Centrum stelt een nader onderzoek in naar de bestuurder van een zwarte BMW die zondagmorgen vroeg een aanrijding veroorzaakte op de Rochussenstraat.
Rond zes uur reed de bestuurder tegen een rijtje geparkeerdstaande auto's op. Hierdoor raakten vier auto's beschadigd. De bestuurder van de BMW reed vervolgens weg. Het niet achterlaten van je eigen identiteit of die van je voertuig, nadat je betrokken bent geweest bij een aanrijding, is een misdrijf. Het onderzoek wordt voortgezet.


* ALCOHOLCONTROLE OP HET WATER
ROTTERDAM-RIJNMOND - De politie heeft een controle uitgevoerd onder diverse schippers.
Zaterdagmiddag twee uur tot 's avonds acht uur controleerden politiemensen de recreatievaart op de Nieuwe Maas. Daarbij stelden zij een onderzoek in op enkele tientallen vaartuigen. Daarbij schreven agenten enkele bekeuringen uit ondermeer voor het aan de verkeerde wal varen (3) en het geen gebruik maken van een dodemanskoord (1). Ook zijn 40 blaastesten uitgevoerd, waarbij niemand teveel had gedronken. Daarnaast assisteerden politiemensen bij diverse schadeafhandelingen.


* TWEE KRAKERS AANGEHOUDEN
BERKEL EN RODENRIJS - Politiepersoneel hield, naar aanleiding van een melding van een inbraak, twee Rotterdammers aan op de Castor. Rond half vier werd in de nacht van zondag op maandag gemeld dat er bij een pand aan de Castor werd ingebroken. Politiepersoneel hield, aan de hand van het opgegeven signalement, korte tijd later een 19 en een 21- jarige Rotterdammer aan. Beide verklaarden dat ze hadden geprobeerd om het pand te kraken.


* FOUT PARKEERDERS BEKEURD
KRALINGEN-CROOSWIJK - Tijdens een voetbaltoernooi aan de Prinsenlaan zijn zondagavond tien fout parkeerders bekeurd. Door politiepersoneel werd het bestuur van het toernooi diverse keren aangesproken op het parkeergedrag van de bezoekers. Ook werd via de omroepinstallatie bestuurders gemaand hun auto op de juiste manier te parkeren. Tien bestuurders gaven aan deze oproep geen gehoor en kregen een proces-verbaal.


* OVER KOP MET ALCOHOL OP
MELISSANT - De politie onderzoekt de toedracht van een eenzijdig ongeluk waarbij zondagochtend rond zes uur een auto op zijn kop terrecht kwam bij het tunneltje op de N215 bij Melissant. De vier inzittenden hadden geen noemenswaardige verwondingen. Ook bleek de bestuurder teveel alcohol te hebben gedronken. De 25-jarige Rotterdammer is overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek.

Naar aanleiding van een melding dat er rodn half negen vanaf het het wapen vanonder zijn buddyseat van zijn scooter haalde. De jongen is vervolgens aangehouden en het wapen en de bij behordende
* VEELPLEGER MET INBREKERSWERKTUIGEN AANGEHOUDEN

KRALINGEN-CROOSWIJK - Surveillerend politiepersoneel zag in de nacht van zondag op maandag op de 1e Reserve Boezemstraat twee mannen lopen. De mannen gedroegen zich verdacht en hadden veel aandacht voor de huizenblokken die leeg staan. Na onderzoek bleek één van hen, een 50-jarige Rotterdammer, een bekende veelpleger te zijn. Hij was in het bezit van diverse inbrekersgereedschapen. Hiervoor is hij bekeurd en het gereedschap is in beslag genomen.


* VERDACHTE STEEKPARTIJ AANGEHOUDEN
SPIJKENISSE - De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van het steken met een mes waarbij het slachtoffer een lichte verwonding opliep.
Zondagochtend rond acht uur kreeg de politie melding van een steekpartij. Bij metrostation Spijkenisse zou het slachtoffer zijn. Daar troffen agenten een 34-jarige man uit Spijkenisse aan die een lichte steekverwonding aan zijn buik had. De man kon terplekke aan zijn verwonding worden geholpen door ambulancepersoneel. De man verklaarde dat de steekpartij plaats had gevonden in een woning aan de Planetenlaan. In de omgeving daarvan, op het Planetenplein, troffen politiemensen de verdachte aan. De 55-jarige man uit Spijkenisse is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.


* JONGEN AANGEHOUDEN VOOR BELEDIGEN POLITIEAGENT

KRALINGEN-CROOSWIJK - Tijdens een controle op de Crooswijksestraat is in de nacht van zondag op maandag een 17-jarige Rotterdammer aangehouden die een politieagent voor 'kankerhond' uitschold. De jongen, die deel uitmaakte van een grotere groep jongelui, werd verzocht zijn identiteit kenbaar te maken. Tijdens het onderzoek naar de identiteit was de jongeman het niet eens met de gang van zaken waarna hij de politieagent beledigde. Hij is hierop aangehouden en ingsloten. De ouders van de jongeman zijn in kennis gesteld.


* RIJDEN MET ALCOHOL OP, AUTO IN BESLAG GENOMEN

ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft een man aangehouden die met alcohol op achter het stuur had gezeten.
In de nacht van zondag op maandag rond half één controleerden agenten een autobestuurder op de Maximiliaanstraat. Daarbij bleek dat de bestuurder, een 45-jarige Rotterdammer, teveel had gedronken met een alcoholpromillage van ongeveer 1,9 in het bloed. De man is overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek. Aangezien dit niet de eerste keer was, namen politiemensen zijn auto in beslag.

De eigenaar, een 33-jarige Rotterdammer, is aangehouden. Het

* ALCHOLCONTROLE
ROTTERDAM-WEST - De politie heeft maandagochtend tussen één en twee uur een alcoholcontrole uitgevoerd op de Horvathweg. Daarbij controleerden agenten 30 autobestuurders. Niemand van hen had teveel gedronken en iedereen had zijn gordel aan.


* AUTO'S TOTAL LOSS NA RIJDEN MET ALCOHOL OP

SCHIEDAM - De politie heeft een man aangehouden die met alcohol op schade had gereden aan diverse auto's. Minimaal twee auto's zijn total loss. In de nacht van vrijdag op zaterdag rond half één reed een auto op de BM Honnerlage Gretelaan tegen diverse auto's aan die daar geparkeerd stonden. Toen een bewoner dit hoorde naar buiten keek, zag deze een man uit een auto stappen en wegrennen. De gewaarschuwde politie heeft de man, nadat deze in het water was gevallen, aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek. De 16-jarige Rotterdammer verkeerde onder invloed van alcohol en had zonder toestemming de auto van de moeder van zijn vriendin meegenomen. Zijn vriendin zat ook in de auto.


* RIJBEWIJS INGEVORDERD EN AUTO IN BESLAG GENOMEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van district Zuid hield in de nacht van zondag op maandag een 45-jarige Rotterdammer aan die teveel alcohol had gedronken.
De man, die in zijn auto reed werd door surveillerend politiepersoneel gecontroleerd. Tijdens de ademanalyse bleek dat de man 2.0 promillage alcohol in zijn bloed had. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Toen uit het onderzoek naar voren kwam dat de verdachte reeds diverse keren met alcohol op achter het stuur was aangetroffen werd na overleg met het Openbaar Ministerie de auto van de man in beslag genomen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


* VERNIELERS AANGEHOUDEN
MAASSLUIS - De politie heeft vier jongeren aangehouden die vernielingen hadden gepleegd aan diverse auto's. Zondagavond rond kwart voor zeven kreeg de politie melding dat een groepje jongeren liep op een terrein van een autodealer in de omgeving van de PJ Troelstraweg. Een getuige had gezien dat de jongens liepen over de auto's en dat ze emblemen van auto's afbraken. De gewaarschuwde politie hield vijf jongeren aan. Eén van hen, een 14-jarige uit Maassluis, is overgebracht naar een politiebureau, de andere vier (jongeren uit Maassluis van 10, 11 en 12 jaar en een 8-jarige uit Vlaardingen) zijn door de agenten naar huis gebracht zodat ook de ouders op de hoogte werden gebracht van het gedrag van hun kinderen.


* GETUIGENOPROEP BIJ GEDODE KIPPEN
MELISSANT - De politie onderzoekt de toedracht van een incident waarbij vier kippen zijn gedood door onbekende(n). Tussen woensdag 22 augustus half elf 's avonds en donderdag 23 augustus half elf 's ochtends heeft één of meerdere personen zich de toegang verschaft tot een achtertuin gelegen aan de Molendijk te Melissant. In deze achtertuin lag een kippenren. De onbekende(n) heeft de kippen gedood door het hoofd van de romp te scheiden. De politie vraagt mensen die informatie hebben rondom deze laffe daad, om contact met de politie op te nemen via
0900-8844 (lokaal tarief). U kunt ook bellen naar Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.


* BEDRIJFSONGEVAL: MAN VALT VAN BALKON
ROTTERDAM-NOORD - Door nog onbekende oorzaak is een man van een hoogte van tien meter afgevallen.
Tijdens verbouwingswerkzaamheden is maandagochtend rond kwart voor elf een 30-jarige man uit Bleiswijk van een balkon gevallen van een woning aan de Rodenrijsestraat. Dit is een hoogte van ongeveer tien meter hoogte. Het slachtoffer is met zware verwondingen overgebracht naar het Erasmus MC. De toedracht wordt onderzocht door de Arbeidsinspectie.