Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amersfoort, 27 augustus 2007

'Politieke bewustwording onder evangelischen neemt toe'

Evangelischen steeds groter deel van het electoraat

Onder evangelischen neemt de politieke bewustwording toe. Dat is de conclusie van de ChristenUnie werkgroep 'evangelischen' in de vergadering van afgelopen zaterdag in Amersfoort. 'Het is nog geen ware revival, maar je kunt wel van een groeispurt spreken', zegt Bert Niehof, de voorzitter van de werkgroep. In het voorjaar van 2008 organiseert de commissie een symposium om de 'warme band' met de Evangelische achterban te versterken.

De aanwezige Kamerleden Joël Voordewind en Cynthia Ortega wisten te melden, dat zij regelmatig brieven, mails en telefoontjes krijgen van voorgangers en gemeenteleden uit de evangelische hoek. Ook aanvragen voor spreekbeurten en uitleg over een politiek thema zijn veel gestelde vragen.

Uit een recent gehouden onderzoek blijkt, dat 10 procent van het Christenunie-potentieel zichzelf tot Vrije en volle Evangeliegemeenten, Baptisten kerk en Pinkstergemeenten rekent. Daarmee is deze groep intussen even groot als bijvoorbeeld de Vrijgemaakt Gereformeerden. De commissievoorzitter denkt een verklaring hiervoor te hebben: 'Steeds meer Evangelischen ervaren dat geloof en maatschappelijke betrokkenheid niet meer van elkaar te scheiden zijn. Dat hoort gewoon bij elkaar. De werkgroep wil zich inspannen en de 'bewuste betrokkenheid' in politieke participatie verzilveren'.


---