Bve Raad



Aandacht voor knelpunten stages

De MBO Raad, Stichting van de Arbeid (STAR), COLO en de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB) vragen het kabinet om wet- en regelgeving die belemmerend werkt voor de eenvoud van stagecontracten op te lossen.

Dit blijkt uit een brief die de organisaties eind juli stuurden aan enkele bewindslieden, waaronder de ministers van OCW, SZW, en Financiën. Met name ondernemers in het midden- en kleinbedrijf ervaren de uitvoering van de wet- en regelgeving ten aanzien van stagiairs als belemmerend.

Logo's van de MBO Raad, Colo, Stichting van de Arbeid, Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs en AWVN. Servicedocument stages in het mbo
De Stichting van de Arbeid, Colo, JOB en MBO Raad (ondersteund door de ministeries OCW en SZW) publiceerden eerder het Servicedocument stages in het mbo.

Doel van het document is om stagecontracten zo eenvoudig en uniform mogelijk te kunnen opstellen. Daarnaast hebben de partijen afgesproken dat ze zich inspannen om wet- en regelgeving die belemmerend werk voor de eenvoud van stagecontracten op te lossen.