Politiebond ACP

27 augustus 2007

ACP in de media: beledigen van politiemensen

Categorie: ACP - nieuws, Actueel, Politiestudenten

De ACP vindt het schandelijk dat de rechtbank in Den Bosch vorige week een man vrijsprak die beledigende uitspraken naar politiemensen deed. Politiemensen voelen zich hierdoor wederom niet gewaardeerd.

In een reactie naar de media noemde bestuurder Wiep van der Pal de Bossche politierechter wereldvreemd. De rechtbank in Assen veroordeelde drie dagen later wel iemand tot een boete van 220 euro voor een soortgelijk geval. Namelijk: deze agenten vinden het beledigend en daarom is het strafbaar.

Verbale klap
De ACP vindt dat een belediging te vergelijken is met een verbale klap. Een gevoel van waardering is in dat geval ver te zoeken. Van der Pal: Het beledigen van politiemensen moeten we niet tolereren. Een politieman of politievrouw doet ook gewoon zijn werk. Dat verdient respect. Wat ons betreft is respect de normaalste zaak van de wereld als er contact is tussen mensen.

Aangifte doen
Werk je bij de politie en word je in je werk beledigt? Wij adviseren je dan proces-verbaal op te maken. Het doen van aangifte is niet nodig. Wel raden wij je aan aangifte te doen als je te maken krijgt met geweld, zodat:

* het korps de dader op kan sporen en voor de rechter brengt;
* jij de dader persoonlijk aansprakelijk kan stellen voor geleden en te lijden schade. De ACP staat hierbij natuurlijk aan je zijde.

Wiep van der Pal is vanavond om 19.00 uur te zien bij Hart van Nederland op SBS6.

---