Gemeente Leeuwarden

Speeltoestellen verwijderd

Bron: gemeente Leeuwarden (27-08-2007) De gemeente Leeuwarden is op maandag 27 augustus gestart met het repareren en verwijderen van speeltoestellen. De speeltoestellen staan voornamelijk in de wijken Camminghaburen, de Vrijheidswijk en Westeinde. Na recente inspectie door Repcon, een onafhankelijk gecertificeerd bedrijf, is gebleken dat 44 van de circa 850 speeltoestellen niet voldoen aan de huidige veiligheidseisen. In samenwerking met de wijkpanels van de verschillende wijken bespreekt de gemeente de wensen en mogelijkheden voor herplaatsing van speeltoestellen.

Naast de gemeentelijke toestellen zijn er ook toestellen van speeltuinverenigingen geïnspecteerd. Hiervan heeft een deel onherstelbare gebreken, zoals bijvoorbeeld houtrot. De verenigingen zijn geïnformeerd en verzocht de toestellen voor 1 oktober aanstaande te verwijderen. De gemeente Leeuwarden ziet hier op toe.

Voor meer informatie, of het maken van een melding, kunt u contact opnemen met het Service Meldpunt van de gemeente Leeuwarden. Zij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 17.00 op telefoonnummer 058- 2338888.