Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T
Datum: 27 augustus 2007

Judobond stelt talentcoaches aan

De Judo Bond Nederland (JBN) is door het Ministerie van VWS, op advies van NOC*NSF, uitgekozen deel te nemen aan de 'pilot Talentcoach'. De JBN krijgt daarmee de mogelijkheid een forse impuls te geven aan het talentherkenning- en ontwikkelingsprogramma binnen het judo. De pilot richt zich op de doorstroming van talenten naar de wereldtop en de verspreiding van kennis en ervaring van de talentcoaches met de regionale en lokale coaches. Na vier jaar wordt de 'pilot' geëvalueerd.

De judobond heeft inmiddels drie talentcoaches aangesteld. Het parttime dienstverband met Willem de Korte en Edwin Steringa, beiden bondscoach junioren, is uitgebreid tot een fulltime dienstverband in het kader van hun rol als talentcoach. Benito Maij is de derde talentcoach die parttime een groep talentvolle judoka's zal gaan trainen en coachen.

De talentcoaches zullen vanuit afzonderlijke locaties, verspreid over Nederland, actief zijn. De bond heeft gekozen voor Rotterdam (De Korte), Heerenveen (Steringa) en Haarlem (Maij). De JBN is nog op zoek naar een talentcoach voor een nog nader te bepalen vierde locatie.

Binnen de proefperiode zijn de talentcoaches in de dagelijkse praktijk verantwoordelijk voor het trainen en coachen van individuele talenten die fulltime met topsport bezig zijn. Het werkterrein van de talentcoach wordt gevormd door groepen talentvolle sporters in verschillende fasen van de opleiding voor het vak van topsporter, gericht op doorstroom naar de seniorentop.

Naast de JBN participeren ook de Tafeltennisbond, het Watersportverbond en twee nader aan te wijzen sportbonden in het project.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Wouter Koeman, 06 24 91 04 93, w.koeman@jbn.nl