Socialistische Partij Rotterdam

Parkeren in Delfshaven: niet bewoners betaald zetten

27-08-2007 * In Bospolder-Tussendijken en Spangen wordt in november betaald parkeren ingevoerd. Prima, vindt de SP. Er is veel overlast van auto's tijdens de markt en van ambtenaren die gratis willen parkeren. Maar bewoners moeten niet duurder uit zijn: voor hen moet een parkeervergunning daarom gratis worden, vindt SP-raadslid Leo de Kleijn.

Betaald parkeren ten westen van de Schie is nodig. Veel ambtenaren die op het Marconiplein werken parkeren hun auto gratis in de wijk. En op donderdag en zaterdag als er markt is, staan de Grote Visserijstraat en de Schiedamseweg helemaal vast. Mensen moeten aangemoedigd worden met de fiets naar de markt en de winkels te komen. Moeten ze zware spullen halen met de auto, dan moet dat van de SP kunnen voor een shop- en stoptarief.

'Nou da's mooi, ik kan dus gaan betalen omdat anderen hier hun auto neergooien', zegt een bewoner in het AD Rotterdams Dagblad van 24 augustus. Hij heeft gelijk. Leo de Kleijn: 'Prima voor de wijk, betaald parkeren. Maar daar moeten niet de bewoners de dupe van zijn. De SP vindt dat die een gratis vergunning moeten krijgen voor in hun eigen buurt.'