eSafe 6 inspecteert encrypted SSL-verkeer

Verbeterde beveiliging zonder invloed op performance

IJsselstein, 27 augustus 2007 - eSafe 6, het anti-spyware, antivirus en websecurity-platform is uitgebreid. Met de nieuwste versie kunnen organisaties ook encrypted Secure Socket Layer (SSL) HTTP-verkeer (HTTPS) inspecteren.

SSL-verkeer blijft een belangrijke zorg voor organisaties. Dit verborgen verkeer maakt de weg vrij voor veel bedreigingen. Het niet beheren of filteren van SSL-verkeer kan het uitoefenen van regelgeving op het gebied van privacy en vertrouwelijkheid in gevaar brengen. Ook kunnen Trojaanse paarden, virussen, spyware en vertrouwelijke bestanden het netwerk vrij binnenkomen en verlaten als encrypted SSL webverkeer niet wordt geïnspecteerd.

Hackers en ontwikkelaars van malware zetten de voordelen van SSL naar hun hand zodat hun malware onzichtbaar is voor firewalls, intrusion prevention- en gateway antivirusproducten. eSafe Web SSL, biedt bescherming tegen bedreigingen die via het web binnenkomen en het HTTPS- protocol gebruiken.

Bedreigingen zichtbaar
Geleverd op een eSafe Hellgate appliance maakt eSafe Web SSL malware-bedreigingen zichtbaar in encrypted verkeer en zorgt het ervoor dat al het webverkeer wordt onderworpen aan een controle. Daarnaast kunnen alle beveiligingsregels die gelden voor HTTP-verkeer, eenvoudig toegepast worden op encrypted HTTPS-verkeer waardoor malware geen toegang krijgt tot het netwerk.

eSafe Web SSL biedt onder meer decryptie en encryptie van al het inkomende en uitgaande SSL (HTTPS)-verkeer, eenvoudig beheer van digitale certificaten en flexibele 'black and white lists'.

"Door diepgaande inspectie van encrypted SSL-verkeer, minimaliseert Aladdin's eSafe een bedreiging die zelfs in de grootste organisaties niet wordt aangepakt", zegt Tsion Gonen, vice president van de eSafe Business Unit. "Onze nieuwe inspectiemogelijkheden vormen een innovatieve aanvulling op onze uitgebreide eSafe-oplossing."

Alle eSafe Hellgate appliances worden voorgeconfigureerd geleverd inclusief load balancing en fail-over op basis van clustering. eSafe met SSL inspectie is per direct beschikbaar.

Over Aladdin
Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN), gevestigd in Tel Aviv (Israël), houdt zich als internationaal marktleider op het gebied van internet- en softwarebeveiliging bezig met oplossingen voor een veilig gebruik en veilige distributie van digitale content: van applicatiesoftware tot en met internetgebruik en -toegang. Aladdins klanten zijn software-vendors en organisaties die hun medewerkers een veilige toegang tot het internet bieden, inclusief bescherming van de eigen bedrijfsinformatie en -productiviteit. Meer informatie is te vinden op Aladdins website www.Aladdin.com of via de Benelux-vestiging van Aladdin in IJsselstein.

Meer informatie:
Aladdin Benelux
Richard Nitters
Tel: +31 (0)30 68 80 800
Richard.Nitters(at)aladdin.nl

Whizpr
Chantal Schepers
Tel: +31 (0)317 410 483
aladdin(at)whizpr.nl