Gemeente Putten



De vrouw van Putten maandag 27 augustus 2007 terug in Putten (20-08-2007)


---

Putten, 20 augustus 2007

Na ruim een half jaar afwezigheid vanwege herstel- en conserveringswerkzaamheden, komt maandag 27 augustus 2007 het gedenkteken De vrouw van Putten terug in Putten.

Tussen 08.30 en 09.00 uur starten de werkzaamheden voor de terugplaatsing. Omstreeks 11.00 uur zal het beeld De vrouw van Putten op haar sokkel worden geplaatst. Naar verwachting zullen alle werkzaamheden om 13.30 uur voltooid zijn.

Ter gelegenheid van deze gebeurtenis heeft het gemeentebestuur een sober programma opgesteld. Genodigden zijn vanaf 11.45 uur welkom op het gemeentehuis voor een lunch. Vervolgens zullen omstreeks 12.30 uur de heren T.A. Wouters en M. van de Kraats het volgende aanbieden aan burgemeester mr. B.J. van Putten:


· de heer Wouters overhandigt de aantekeningen die zijn vader heeft gemaakt in verband met zijn werkzaamheden bij de samenstelling van het gedenkboek Opdat het nageslacht het wete;


· de heer Van de Kraats overhandigt de glasplaten van de fotos uit het gedenkboek., die door zijn vader zijn gemaakt.

Aansluitend houdt de burgemeester een toespraak, waarna de genodigden gezamenlijk naar de herdenkingshof wandelen. Om 13.30 uur zal namens het gemeentebestuur een bloemstuk bij De vrouw van Putten worden gelegd.