Gemeente Hilversum

Herinrichting Mies Bouwmanboulevard

21 augustus 2007
Op maandag 27 augustus a.s. begint de aannemer in opdracht van de gemeente met de herinrichting van het gedeelte van de Lage Naarderweg tussen de Sumatralaan
en de kruising Witte Kruislaan/Nieuwe Crailoseweg. Dit stuk weg heet sinds vorige
week officieel de Mies Bouwmanboulevard.

De werkzaamheden duren twaalf weken en zijn half november gereed. Het autoverkeer tussen Hilversum en Bussum krijgt te maken met omleidingen.

De herinrichting van de Lage Naarderweg is onderdeel van het Integraal Bereikbaarheids Plan Hilversum e.o. (IBP). Dat plan beoogt met ruim 40 infraprojecten de bereikbaarheid van het Media Park en heel Hilversum met openbaar vervoer, auto en fiets te verbeteren.

De werkzaamheden
Het werk omvat de aanleg van een rotonde bij de tweede in-/uitgang van het Media Park ter hoogte van de nieuwbouw van Sony, de herinrichting van de kruising Nieuwe Crailoseweg/Witte Kruislaan, en het verleggen van het tracé tussen die kruising en de nieuwe rotonde in de richting van het spoor. Over de hele lengte van de Mies Bouwmanboulevard worden de betonplaten op de rijweg vervangen door asfalt. Vanaf de Nieuwe Crailoseweg wordt een tweerichtingenfietspad aangelegd aan de zijde van het spoor. En aan de kant van het Media Park komt een voetpad op de plek van het huidige fietspad.

Fasering
In de eerste zes weken wordt de kruising met de Witte Kruislaan en de Nieuwe Crailoseweg in twee fasen heringericht: eerst drie weken lang de kant van de Nieuwe Crailoseweg en vervolgens drie weken de zijde van de Witte Kruislaan. Als de kruising klaar is, volgen nog zes weken waarin het wegvak tussen de kruising en de Sumatralaan volledig is afgesloten.

Omleidingen
Twaalf weken lang wordt autoverkeer vanuit Hilversum naar Bussum op twee manieren omgeleid: via Laren en de A1 en langs de route 's-Gravelandseweg-Regentesselaan-
Boslaan-Bachlaan-Bussumergrintweg.

In de eerste zes weken blijft het vanuit Bussum mogelijk om over de Naarderweg (N524) en een eenrichtingsbaan langs het werk Hilversum in te rijden. Uitrijden over de N524 richting Bussum is niet mogelijk, ook niet vanuit Hilversum-Noord en de noordelijke uitgang van het Media Park aan de Witte Kruislaan.

In de laatste zes weken geldt vanuit Bussum richting Hilversum ook een omleiding over de Bussumergrintweg. In die fase is over de Naarderweg (N524) wel tweerichtingsverkeer mogelijk vanaf en naar de Crailosebrug en de achteringang van het Media Park aan de Witte Kruislaan.

Bereikbaarheid GAD/Sportpark Crailoo
Vanaf de Insulindelaan en de Johannes Geradtsweg wordt autoverkeer naar Sportpark Crailoo en het afvalscheidingsstation van de GAD omgeleid over de Jacob van Campenlaan en de Erfgooiersstraat.

Bussen Connexxion
Buslijn 107 van Connexxion doet gedurende de werkzaamheden niet het Raadhuis en het Media Park aan, maar rijdt over het Melkpad naar de 's-Gravelandseweg en volgt daar de omleiding richting Bussum. Vanaf Bussum richting Hilversum rijdt lijn 107 twaalf weken lang vrijwel zijn normale route. In de eerste zes weken over de eenrichtingsbaan langs het werk; in de laatste zes weken over het Media Park.