Gemeente Lelystad

Buurtvoorlichters op pad voor leefbare wijken

In de Lelystadse wijken Zuiderzeewijk en Atolwijk werken straks buurtvoorlichters. Buurtvoorlichters geven bewoners van deze wijken informatie en peilen hun mening over verschillende onderwerpen.

De gemeente wil met dit project bewoners met elkaar en met verschillende instanties laten samenwerken voor een duurzame en leefbare wijk. Wethouder Kok geeft op 27 augustus de feestelijke aftrap van het project.

Directe communicatie met bewoners

De gemeente is in samenwerking met Concern voor Werk dit project gestart om in Atol- en Zuiderzeewijk directe communicatie met de bewoners te hebben over verschillende onderwerpen die met het wijkontwikkelingsplan te maken hebben. Ze leggen huis aan huis contact met de bewoners en betrekken hen op die manier bij de veranderingen in hun wijken.

Informeren

Zo hebben de buurtvoorlichters de afgelopen maanden verschillende onderwerpen aangepakt. Bewoners van een aantal hofjes in de Zuiderzeewijk werden persoonlijk uitgenodigd voor de opening van de Bouwadvieswinkel en het buurtfeest. Ook informeerden zij huis aan huis alle bewoners in de Zuiderzeewijk over de activiteiten waar jongeren in de zomervakantie aan mee kunnen doen en geven zij de komende weken uitleg over de opening van de brede school in de Zuiderzeewijk.

Plezierig samenleven

Op dit moment inventariseren zij de meningen van bewoners over hun directe leefomgeving. Het team, onder leiding van coördinator Ilsemarysol Ferket, krijgt intensieve training in de betreffende onderwerpen en kan vragen beantwoorden die leven bij de bewoners. Ook kunnen de buurtvoorlichters doorverwijzen naar de wijkposten, waarmee nauw wordt samengewerkt. De gemeente ziet dit project als een bijdrage aan het plezierig samenleven in de wijken waarbij bewoners met elkaar en met verschillende instanties aan de duurzaamheid en leefbaarheid werken.

---