Stadsdeel Amsterdam-Noord

Tijdelijke omleiding bus 36

Het stadsdeel en Waternet werken momenteel samen aan de nieuwe inrichting van het Zuideinde. Door het werk is er vanaf maandag 27 augustus slechts één rijbaan voor het verkeer beschikbaar. Bus 36 rijdt daarom tot 17 september tijdelijk over de Adriaan Loosjesstraat en de Stentorstraat.

Om de veiligheid van alle weggebruikers en reizigers te waarborgen en om vertragingen en onnodige opstoppingen te voorkomen, rijdt bus 36 deze periode niet over het Zuideinde.

Het stadsdeel vindt het belangrijk dat de bewoners van de wijk Kadoelen/ Oostzanerwerf tijdens het werk gewoon gebruik kunnen blijven maken van goed openbaar vervoer. Daarnaast streeft het stadsdeel er naar de extra overlast voor de bewoners van het Zuideinde te beperken.

Aangezien het laten vervallen van bus 36 tot veel gedupeerde reizigers in Kadoelen/ Oostzanerwerf zou leiden, heeft het stadsdeel ingestemd met deze tijdelijke omleidingsroute.

Bus 36 rijdt ieder kwartier en op de Stentor- en Adriaan Loosjesstraat staan tijdelijke bushaltes.

Bij het plaatsen van de tijdelijke bushaltes door GVB, heeft het stadsdeel er op toegezien dat de straat bereikbaar, toegankelijk en gewoon te gebruiken blijft.

Aan de redactie

Meer informatie over de geldende omleiding is te vinden op www.gvb.nl

Afdeling Communicatie

Joke Janse

Stadsdeel Amsterdam-Noord

Telefoon: (020) 6349 635