Politie Drenthe

Maandag

Hoogeveen, 27-08-2007

Politie onderzoekt brand bij kanoverhuur
COEVORDEN - Op zondagmorgen 26 augustus rond 5.30 uur brandde een houten schuur bij de kanoverhuur aan het Stieltjeskanaal in Coevorden helemaal af. Uit de schuur worden vier rode kanos vermist. De politie sluit brandstichting niet uit. Mogelijk dat de schuur na de diefstal in brand is gestoken. Getuigen worden verzocht te bellen met de politie via 0900-8844. (07-171429)

Automobilist onder invloed veroorzaakt aanrijding YDE Op de Luutkampenweg in Yde hield de politie zondagmiddag een 30 jr. automobilist uit Vries aan. De man veroorzaakte een aanrijding en had gedronken. Op het politiebureau gaf de ademanalyse een uitslag van 1,6 promille. Reden voor de politie om het rijbewijs van de man in te vorderen. De aanrijding ontstond doordat de man te laat in de gaten had dat de voor hem rijdende auto, bestuurd door een 29 jr. inwoner van Groningen, rechtsaf wilde slaan. Doordat hij te dicht op deze auto reed kon hij niet meer op tijd stoppen en volgde een kop-staart aanrijding. Na verhoor en de inname van zijn rijbewijs is de man weer in vrijheid gesteld. (07-171495)

Politie spoort doorrijder op
ASSEN Na enig zoekwerk vond de politie zondagavond in de Egelslag in Assen een zwaar beschadigde auto waarmee kort daarvoor op de Ketellapperstraat in Assen een aanrijding was veroorzaakt. De auto is waarschijnlijk met hoge snelheid in een bocht rechtdoor gegaan. Na het rammen van een paaltje en een geparkeerde auto, botste de auto tegen de gevel van een bedrijf. Hierna verdwenen auto en bestuurder. Meerdere auto-onderdelen bleven achter. Toen de politie de auto aantrof was de bestuurder niet aanwezig. Hij was gewond geraakt en voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Toen hij even later terugkwam bij zijn woning nam een arts daar op verzoek van de politie bloed bij hem af. De uitslag van het bloedonderzoek zal over enige tijd bekend zijn. (07-171511)

Geen voorrang
ASSEN Door een voorrangsfout belandde zondagavond een 37 jr. man uit Assen in het ziekenhuis. Hij reed in zijn auto over de Maria in Campislaan. Bij de kruising met de Lesturgeonstraat verleende een 22 jr. automobilist uit Assen hem geen voorrang. Een aanrijding volgde waardoor de man met zijn auto via de middengeleiding tegen een boom tot stilstand kwam. Met onbekend letsel is hij per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Assen. De veroorzakende automobilist bleef ongedeerd. (07-171513)

Onwel na drank- en mogelijk ook drugsgebruik
ZWARTEMEER Een 42 jr. automobilist uit Zwartemeer is zondagavond, kort na zijn aanhouding door de politie, opgenomen in het ziekenhuis. De man verkeerde onder invloed van drank en mogelijk drugs. Op weg naar het politiebureau werd hij onwel. Medische hulp werd ingeschakeld en de man is per ambulance overgebracht naar het Emmer ziekenhuis. Maandagmorgen heeft hij het ziekenhuis weer verlaten. Een getuige attendeerde de politie op het gevaarlijk weggedrag van deze automobilist. Hij reed al slingerend en met wisselende snelheden over de Eemslandweg in Zwartemeer. Nadat hij bijna een benzinepomp omver had gereden stopte hij. De politie wist door de getuige waar de auto stond en hield de bestuurder vervolgens aan. In het ziekenhuis nam een arts op verzoek van de politie bloed af van de man. De uitslag van het bloedonderzoek zal over enkele weken bekend zijn. De man wordt binnenkort door de politie gehoord. (07-171533)

220,- boete voor rijden onder invloed
PEIZE Een 39 jr. automobiliste uit Peize kan door betaling van een boete van 220,- verdere strafvervolging voorkomen voor het rijden onder invloed. De vrouw werd in de nacht van zondag op maandag gecontroleerd door de politie. Ze reed op dat moment in haar auto over De Horst in Peize. Omdat ze gedronken had werd ze aangehouden. De ademanalyse gaf een uitslag van 0,6 promille.

Politie vordert rijbewijs in
Emmen De politie vorderde zondagmiddag het rijbewijs in van een 20 jr. inwoner van Emmen. De man reed in zijn auto met een snelheid van 109 km per uur over de Hondsrugweg in Emmen. Op deze weg geldt een maximumsnelheid van 50 km/uur.

Aangehouden na mishandeling
EMMEN Op de James Cookstraat in Emmen hield de politie maandagmorgen een 43 jr. inwoner van die plaats aan. De man had kort daarvoor een 53 jr. inwoner van Sleen mishandeld. Deze moest voor behandeling aan een hoofdwond naar het ziekenhuis. Inmiddels heeft hij aangifte gedaan. Een 60 jr. man die tussenbeide kwam kreeg ook nog een klap. De aanleiding voor de mishandeling ligt in een geschil over een verkochte auto. De aangehouden man is voor nader onderzoek ingesloten. (07-171576)

Dirk Neef verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.