Politie Kennemerland

Mystery Land probleemloos verlopen

Haarlemmermeer, 27-08-2007

Mystery Land, het oudste dancefestival van Nederland heeft afgeopen zaterdag 60.000 bezoekers getrokken. Het festival was daarmee uitverkocht. Gemeente Haarlemmermeer, organisator ID&T en de hulpverleningsdiensten uit de regio Kennemerland zijn tevreden over de manier waarop het evenement is verlopen. Het festival werd voor de 5e keer in de gemeente Haarlemmermeer georganiseerd. Dit jaar met de titel; "yesterday is history-today is a gift - tomorrow is a mystery". Met een aantal theateracts en ongeveer 150 dj's en live-acts op. Op in totaal zestien podia zijn acts te zien als Roger Sanchez, Felix da Housecat, Tiga, Dr Lektroluv, Bart Skils en Booka Shade. Naast muziek was er het theaterplein en een debat van Coolpolitics met VVD-leider Mark Rutte en PvdA-ster Mei Li Vos onder leiding van Jan Jaap van der Wal en Nicolette (BNN).

Omdat Mystery Land was uitverkocht werd de openingtijd vervroegd naar 10.30 uur en waren een aantal extra maatregelen nodig om het terrein toegankelijker te maken voor de vele tienduizenden bezoekers. Er deden zich tijdens de aan- en afloop geen verkeersproblemen voor. Ook tijdens het festival bleven problemen uit. ID&T had ongeveer 250 beveiligingsmedewerkers op het terrein actief. De politie hield toezicht op de algehele veiligheid op en rond het festivalterrein. Door de politie werden in totaal 61 personen aangehouden, 55 omdat zij in het bezit waren van verdovende middelen en 6 omdat zij zich zonder toegangbewijs op het terrein bevonden.

EHBO-medewerkers meldden dat zij gedurende de hele dag tientallen hulpaanvragen kregen. Het overgrote deel betrof klachten over hoofdpijn en blaren. Namens de Brijderstichting gaven tien jongeren op het terrein voorlichting over druggebruik. In verband met eventuele geluidsoverlast werden tijdens het festival regelmatig metingen verricht. Daarbij bleek dat het aantal decibellen onder het vastgestelde maximum bleef.

Prijsvraag

Alle prijswinnaars hebben de juiste antwoorden gegeven op de drie vragen. Zo is het terrein waarop Mystery Land plaats vindt oorspronkelijk bedoeld voor de Floriade en er zijn tijdens het dance event tussen de 125 en 150 acts. De meest antwoorden op de vraag om een ander groots evenement in de gemeente Haarlemmermeer te noemen, zijn MeerJazz, MeerLive, Concours Hippique, Artquake, de Haarlemmermeer marathon en het zandsculpturenfestival.

Het meest gegeven foute antwoord om een ander Haarlemmermeers evenement te noemen, is Dance Valley: dit dance event vindt plaats in Spaarnwoude (gemeente Velsen). In de middag heeft wethouder Citymarketing van de gemeente Haarlemmermeer, Arthur van Dijk de prijswinnaars in het zonnetje gezet.