Saxion Hogescholen
BR>

ma 27 augustus 2007

Saxion verlaagt collegegeld

Saxion heeft het collegegeld voor de deeltijd bacheloropleidingen voor het komende studiejaar vastgesteld op 1200 euro. In een aantal gevallen betekent dit een verlaging van meer dan 300 euro ten opzichte van vorig jaar. De verlaging van het collegegeld maakt het voor werknemers van bedrijven en instellingen nog aantrekkelijker om komend studiejaar werk en opleiding te combineren.
Het collegegeld voor een voltijd bacheloropleiding wordt jaarlijks wettelijk vastgesteld en hiervan kan Saxion niet afwijken. Deze studenten betalen het komende studiejaar 1538 euro.

Op dit moment mogen hogescholen en universiteiten aan oudere studenten meer collegegeld vragen. Soms betalen zij honderden euro's meer dan hun jongere collega's.

Saxion heeft bepaald dat dertigplussers, die een voltijdopleiding willen volgen, hetzelfde bedrag aan collegegeld betalen als jongere studenten.

"In het kader van een leven lang leren, willen we voor iedereen studeren zo toegankelijk mogelijk maken", zegt bestuurder Wim Boomkamp. "Met name door het erkennen van eerder verworven kennis en competenties zullen onze opleidingen steeds meer op maat worden gesneden. Door het collegegeld zo laag mogelijk te houden voor deeltijdstudenten en dertigplussers geeft Saxion inhoud aan haar maatschappelijke verantwoordelijkheid bij het aanbod van haar opleidingen. Op termijn moet dit leiden tot verdere toename van het aantal oudere studenten in het hoger onderwijs", aldus Boomkamp.

GeĂŻnteresseerden dat werk en een (deeltijd)studie willen combineren kunnen zich op 28 augustus van 17.00 tot 20.00 uur op de locatie van Saxion in Deventer laten voorlichten. Op 30 augustus is er een informatieavond in Enschede. Ook daar kan men van 17.00 tot 20.00 uur terecht.
Kiest men voor een deeltijdopleiding dan profiteert men direct van het verlaagde tarief.


------ EINDE PERSBERICHT -------