Persberichten Eemland noord, 10.45 uur

Utrecht, 27-08-2007

Woninginbrekers aangehouden

EEMNES Op zondag 26 augustus om 16.40 uur kreeg de politie de melding dat er in een woning op de Ploeglaan was ingebroken en dat de bewoner één van de verdachten had aangehouden.

De verdachte, een 16-jarige inwoner van Eemnes, werd op de Schootvork aan de gearriveerde agenten overgedragen en bleek nog in het bezit te zijn van twee laptops en een digitale camera die hij uit de woning op de Ploeglaan had gestolen. Tijdens het eerste verhoor bekende de jongen de inbraak te hebben gepleegd en noemde hij ook zijn medeverdachte. Deze man, een 29-jarige inwoner van Huizen, werd om 17.00 uur aangehouden in een woning op het Pijpestrootje waar hij verbleef.

De beide mannen worden ook verdacht betrokken te zijn geweest bij een inbraakpoging in een woning op de Streefoordlaan. De bewoner betrapte rond 15.35 uur een inbreker toen hij probeerde in te breken. Het signalement dat door de bewoner werd verstrekt, kwam overéén met de 29-jarige verdachte uit Huizen.

Beide verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

Man aangehouden voor belediging

SOEST De politie heeft maandagmorgen om 01.45 uur een 26-jarige inwoner van Amersfoort aangehouden voor belediging van een politieagent.

De agent die toezicht hield bij het uitgaan van feesttent op het Gildeterrein aan de Ferdinand Huycklaan werd door de Amersfoorter uitgescholden en gedroeg zich uitdagend.Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.