Breedbandnetwerk TNF gekwalificeerd voor landelijke zorgverleners

27/08/2007 10:47



Vodafone Libertel NV



Vodafone-dochter door NICTIZ aangewezen als zorgservice-provider

Maastricht, 27 augustus 2007 - Vodafone Nederland maakt vandaag bekend dat haar dochterbedrijf TNF door het Nationaal ICT Instituut in de Zorg (NICTIZ) de landelijke kwalificatie als zorgserviceprovider (ZSP) zal ontvangen. Via het breedbandnetwerk van TNF is communicatie tussen informatiesystemen van zorgverleners met het landelijk schakelpunt mogelijk. Dit is een onmisbare schakel in toekomstige zorgtoepassingen als een volledig landelijk elektronisch patiëntendossier.

De eisen die NICTIZ stelt aan zorgserviceproviders richten zich op de veiligheid, de betrouwbaarheid en het beheer van het netwerk. Het netwerk wordt immers gebruikt door zorgverleners die op landelijke schaal op een veilige manier vertrouwelijke patiënteninformatie met elkaar willen uitwisselen.
Gert-Jan van Boven, NICTIZ-directeur: "Als beheerder van het landelijk schakelpunt en als kenniscentrum voor zorginnovatie in Nederland zijn wij erg blij met TNF als tweede gekwalificeerde ZSP. De ZSP is één van de schakels binnen de landelijke informatie uitwisseling."

TNF (The Network Factory) dat in november 2006 door Vodafone werd overgenomen, levert maatwerk in breedbandverbindingen en bedrijfsnetwerken. Met een groot aantal klanten uit sectoren als jeugdzorg, thuiszorg, ziekenhuizen, GGZs en huisartsen is de zorgsector een speerpunt voor TNF. Directeur Jack Smits is dan ook erg blij met het certificaat: "Deze kwalificatie als ZSP is een erkenning van de kwaliteit van onze dienstverlening. Wij zijn er trots op aan de strenge eisen van NICTIZ te voldoen".

/ / / / / / / / / / / / /

NICTIZ is het nationale knooppunt en kenniscentrum voor ICT en innovatie in de zorg. Een belangrijke spil voor de elektronische communicatie in de zorg is het landelijk schakelpunt dat NICTIZ beheert. Via het landelijk schakelpunt beschikt iedere geautoriseerde zorgverlener op een eenvoudige, veilige en betrouwbare manier over relevante gegevens van de patiënt, op ieder moment van de dag, waar dan ook in Nederland. NICTIZ ontwerpt met en voor de sector dé landelijke standaarden voor elektronische communicatie in de zorg, ondersteunt de sector om te komen tot werkende ICT-toepassingen met landelijk rendement en draagt actief bij aan beleidsvorming voor ICT in de zorg op nationaal en internationaal gebied. Zie ook www.nictiz.nl