Persberichten Eemland zuid, 10.50 uur

Utrecht, 27-08-2007

Hennepkwekerij

AMERSFOORT De politie heeft zondag 26 augustus in een woning op de Operaweg een hennepkwekerij aangetroffen.

Op basis van binnengekomen informatie namen agenten een kijkje bij de woning en roken zij een sterke wietlucht. Ook was een bromgeluid hoorbaar waarbij de agenten vermoedden dat dit afkomstig was van een ventilator. De 26-jarige bewoner was thuis en liet de politie binnen. Op de zolderverdieping werd een kwekerij met 149 grote hennepplanten aangetroffen. De professioneel ogende kwekerij werd geheel ontmanteld en alle apparatuur in beslag genomen. De planten werden vernietigd. Door een medewerker van het elektriciteitsbedrijf werd geconstateerd dat er ook sprake was van diefstal van stroom. De verdachte werd aangehouden en verhoord. Een hoeveelheid geld dat de verdachte in zijn bezit had werd in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bedreiging

AMERSFOORT De politie stelt een onderzoek in naar een bedreiging die plaatsvond op zondag 26 augustus om 13.00 uur op het Enkeerpad.

Een 13-jarige jongen uit Amersfoort was met zijn tweelingbroer naar het Schothorsterpark gegaan om met een boemerang te spelen. In het park werden zij benaderd door een groep van 5 à 6 jongens die lastig werden. Zij schopten tegen de fietsen en de 13-jarige Amersfoorter werd op een gegeven moment van achteren bij zijn keel gepakt. Hierbij werd met een scherp voorwerp in zijn hals gedrukt. Het slachtoffer verweerde zich en duwde de verdachte van zich af. De groep is hierna vertrokken.

Van de jongeren is een summier signalement beschikbaar:


- 5 à 6 jongens, in de leeftijd tussen 14 en 16 jaar, drie jongens langer dan 1.60 meter, één jongen had lichtrood haar en men was in het bezit van een zilverkleurige BMX-stuntfiets. Dit is een fiets die op de voor- en de achterzijde voetsteunen heeft.

Ten tijde van het incident waren meerdere personen in het park aanwezig en de politie roept eventuele getuigen op zich te melden. Dit kan via het telefoonnummer 0900-8844 of het anonieme meldingsnummer 0800-7000.