Amstelgeld doet aangifte van oplichting met nepleningen via Hotmail


AMERSFOORT, 20070828 -- Amstelgeld hypotheken en leningen heeft onlangs aangifte gedaan bij justitie tegen criminelen die mensen oplichten met slechts een Hotmail emailaccount. Deze oplichters adverteren op diverse gratis advertentiesites met nepleningen zonder BKR (Bureau Krediet Registratie) toetsing en acceptatie voor iedereen. Mensen kunnen alleen reageren via een Hotmail emailaccount. Om vertrouwen te wekken gebruiken ze de namen van gerenommeerde bedrijven die echt leningen verstrekken. Amstelgeld is al benaderd door diverse mensen die opgelicht zijn.

De oplichters geven zich uit voor medewerkers van het bedrijf en komen bij mensen thuis. Om de neplening te kunnen krijgen dienen mensen 10% van het gewenste bedrag contant te betalen aan deze nepmedewerkers.

Amstelgeld benadrukt dat deze illegale praktijken diep triest zijn voor de benadeelden die geld kwijtraken aan oplichters omdat ze geld denken te lenen van een officieel leningbedrijf met AFM-vergunning (Autoriteit Financiële Markten). Daarom wil het bedrijf iedereen waarschuwen voor dit soort oplichters. Iedereen die een lening wil aanvragen, wel of geen negatief BKR, kan dat het beste doen via haar eigen site www.amstelgeld.nl en niet reageren op gratis, door iedereen onder valse naam te registreren emailaccounts zoals van hotmail.com.

Ook adviseert het bedrijf mensen nooit vooraf (contant) geld te betalen voor nog te verrichten financiële diensten of dan wel aan mensen geld te geven zonder dat zij zeker weten wie ze zijn. Amstelgeld heeft derhalve contact opgenomen met justitie en deze verzocht actie te ondernemen.

Amstelgeld b.v. te Amersfoort is een landelijk werkend bedrijf die gespecialiseerd is in hypotheken en leningen, waarbij ook mensen met een negatief BKR registratie geholpen kunnen worden.

Amstelgeld is voornamelijk actief via het internet en ontvangt dagelijks honderden aanvragen uit heel Nederland voor geldleningen en hypotheken. Indien mensen een aanvraag doen via de site, schiet deze automatisch het systeem in en wordt de aanvraag ook meteen BKR getoetst, waarna bij goedkeuring de offerte direct wordt gemaild. Door deze zeer snelle werkwijze via internet en de scherpe tarieven loopt het aantal dagelijkse aanvragen snel op. Amstelgeld verwacht volgend jaar over de duizend aanvragen per dag te gaan.