Ingezonden persbericht


Lagere Creditcardtarieven Horeca
Verwerking Visa en MasterCard goedkoper via B+S Card Service

Brancheorganisatie Koninklijk Horeca Nederland heeft de samenwerking met het Duitse B+S Card Service met drie jaar verlengd. B+S is een betrouwbare én voordelige verwerker van Visa, MasterCard en binnenkort ook Maestro. Onderdeel van de verlenging is een verlaging van de kosten voor horecaondernemers. Leden betalen bij B+S maximaal 1,50% voor Visa en maximaal 1,65% voor MasterCard.

Jeu Claes, directeur van Koninklijk Horeca Nederland: "Eigenlijk zou de gebruiker (consument) moeten betalen voor het gebruik van de creditcard. De ondernemer wil immers alleen betaald worden voor zijn diensten en zou niet moeten betalen voor de krediet-, loyalty- en verzekeringsfaciliteiten voor de kaarthouder. Zolang daarvan geen sprake is, kunnen onze leden via B+S de kosten voor de acceptatie van creditcards zo laag mogelijk houden. Wij zijn dan ook blij met de verlenging van de samenwerking en de verdere kostenverlaging. De tarieven van B+S liggen hierdoor aanzienlijk lager dan andere aanbieders op de Nederlandse markt."

Medio 2004 leidde de samenwerking met B+S Card Service al tot een doorbraak in creditcardland. De verwerking van Visa en MasterCard werd toen voor bij Koninklijk Horeca Nederland aangesloten ondernemers een stuk voordeliger. Kort daarna verlaagden ook andere (Nederlandse) creditcardverwerkers eindelijk de verwerkingstarieven.

Sinds de stap van Koninklijk Horeca Nederland naar het buitenland zijn de kosten voor de acceptatie van creditcards met ongeveer een half procentpunt gedaald. Op een jaarlijkse creditcardomzet van honderden miljoenen scheelt dat ondernemers vele miljoenen.

Horecaondernemers kunnen voor de voorwaarden en tarieven van B+S Card Service terecht op www.horeca.org of bellen met Easy Payment Services, de Nederlandse servicepartner van B+S, telefoon: 020-4278344.

|                                                                    |
|Noot voor de redactie -