Gemeente Assen


Actueel

Uitnodiging Preview Erik of het Klein Insectenboek

Assen, 24 augustus 2007

De gemeente Assen presenteert in samenwerking met Kunst en Cultuur Drenthe de theatervoorstelling Erik of het Klein Insectenboek, naar het boek van Godfried Bomans. 'Erik of het klein Insectenboek' kan worden beschouwd als de Nederlandse variant op Alice in Wonderland. In het kader van Natuur en Groen 2007 staat de voorstelling twee weekenden in Openluchttheater Tivoli in het Asserbos. Op dinsdagavond 28 augustus houdt het productieteam speciaal voor de pers een 'preview' in Tivoli. Hoewel ongebruikelijk in theater, geeft het gezelschap op deze avond een indruk van de voorstelling aan de hand van een aantal scènes uit het stuk.

Het verhaal
De achtjarige Erik is een dromer die zich liever bezighoudt met fantaseren dan met het voorbereiden van een proefwerk voor school. Als hij op een avond in zijn bed ligt te leren voor de natuurkundeles komen de portretten van zijn grootouders tot leven. Zij helpen Erik in het schilderij 'Wollewei', waar Erik een magisch avontuur beleeft. Hij ontmoet allerlei insecten. Van mug tot doodgraver, van mier tot kakkerlak, iedereen wil weten hoe die rare tweevoeter zo maar op eens uit de lucht komt vallen.

Speciale kostuums
Tijdens de preview wordt voor het eerst in de, speciaal voor deze voorstelling gemaakte, kostuums gespeeld. Er is gekozen om voor de kostuums te werken met grove materialen zoals ijzer. Daarnaast is er, in het kader van Natuur en Groen 2007, gerecycled materiaal gebruikt.

Speeldata
Zaterdag 15 september, 20.00 uur
Zondag 16 september, 15.00 uur en 20.00 uur
Zaterdag 22 september, 20.00 uur
Zondag 23 september, 15.00 uur en 20.00 uur

Openluchttheater Tivoli in het Asserbos

Programma Preview

20.30 uur Ontvangst in openluchttheater Tivoli

20.45 uur Scènes uit Erik of het Klein Insectenboek

21.15 uur Gelegenheid tot vragen stellen aan Regisseuse Linda Huvenaars, spelers,

vertegenwoordiger Gemeente Assen, vertegenwoordiger Kunst en Cultuur Drenthe

Wij nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn.