Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
|     |Foto scooterrijder komt overeen met signalement dader     |

Het rechercheteam dat onderzoek doet naar het schietincident bij de school in Berg en Bos waar de 47-jarige Gert Nijkamp om het leven kwam, beschikt over een foto met daarop een scooterrijder, die overeenkomt met het signalement van de vermoedelijke dader.

De foto is afkomstig van een particuliere beveiligingscamera uit de wijk Berg en Bos.

Zowel de bestuurder als scooter voldoen aan het signalement van de dader dat door getuigen is gemeld. Door de foto voor publicatie beschikbaar te stellen aan de media hoopt de politie op herkenning of tips die tot herkenning kunnen leiden.
De politie houdt er nog wel rekening mee dat het allemaal toeval kan zijn en dat de kleding van deze man op die van de dader lijkt. In dat geval hoopt de politie dat de scooterbestuurder zelf contact met hen opneemt om dat uit te sluiten.

De scooterrijder is gezien op de Burgemeester Nepveulaan, dus op de route die het slachtoffer nam. De politie sluit niet uit, dat de man één of meer dagen voor het schietincident van donderdagochtend 21 juni jl. de rijroute van het slachtoffer rijdend of stilstaan heeft verkend en daarbij door iemand is opgevallen.

De verdachte was gekleed in een donkere jas, met oranje banen, of een oranje jas met daarover een hesje met oranje banen. Getuigen vonden dat de jas leek op de jassen die door medewerkers van TNT post worden gedragen.
Verder droeg hij een lichtkleurige, mogelijk grijze integraalhelm en hij reed op een donkere, mogelijk zwarte scooter.

Het slachtoffer werd op donderdag 21 juni jl. omstreeks 08.40 uur op de Callunalaan in Apeldoorn nabij de basisschool Berg en Bos door de scooterrijder met een vuurwapen om het leven gebracht. De dader vluchtte daarna op een bromscooter in de richting van de Zwarte Kijkerweg.
Voor tips of andere informatie kan men bellen met het rechercheteam via 0900-8844