Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Zutphen - Brandende kooltjes in brievenbussen en op       |
|     |balkons                                                   |
Dinsdagmiddag 28 augustus is vanuit de omgeving van de Rietbergstraat in Zutphen een viertal meldingen gekomen van (vermoedelijk) brandende kooltjes in brievenbussen en op balkons.

Als eerste kwam bij de politie een melding binnen dat er rook uit de TNT-brievenbus op de hoek Rietbergstraat en de Henri Dunantweg kwam. De rook bleek veroorzaakt door een brandend voorwerp wat in de brievenbus was gegooid en op een plastic omhulsel van een poststuk was gevallen, wat daardoor was gaan smeulen en roken. De tweede melding was afkomstig van iemand woonachtig aan de Hoornwerk, die een rokend kooltje aantrof op het balkon. Een brandvlek op het balkon was het gevolg. Ook aan de Rietbergstraat is een kooltje op een balkon gegooid. In dit geval is het kooltje op de rand van het balkon met de woonkamer terecht gekomen, waar het schroeiplekken op de vloerbedekking en een gordijn heeft veroorzaakt. Een bewoner van een woning aan de Rietbergstraat trof bij thuiskomst een kooltje op haar deurmat aan. Deze was door de brievenbus gegooid en had haar post verschroeid.

De politie onderzoekt bovenstaande incidenten en is op zoek naar tips of getuigen. Mensen kunnen daarvoor bellen met 0900-8844.

|     |Warnsveld - Man verzet zich tegen aanhouding              |
In de nacht van dinsdag op woensdag 29 augustus heeft een 56-jarige man uit Warnsveld zich verzet tegen zijn aanhouding voor het rijden onder invloed.

Surveillerende agenten zagen de man rijden en wilden hem controleren op alcoholgebruik. De agenten gaven de man een stopteken en seinden met hun lampen maar de man maakte geen aanstalten te stoppen. Pas na enkele kilometers en het gebruik van zwaailichten draaide de man een parkeerplaats aan het Horseler op. Hij weigerde in eerste instantie mee te werken aan de blaastest maar deed dit toch toen hem duidelijk gemaakt werd dat hij anders direct zou worden aangehouden. Nadat de blaastest alcoholgebruik uitwees verzette hij zich tegen zijn aanhouding. Pas nadat de agenten hem hadden geboeid staakte hij zijn verzet. Op het politiebureau blies hij een promillage van 0,6. De man is met een boete heengezonden.

Einde berichten
---


---


---

---- --