Ingezonden persbericht


Uitnodiging voor de media

Startpresentatie van het project
KLEUR BEKENNEN

Het Limburgs Museum en de Steunstichting Limburgse Allochtonen (SLA) nodigen u uit voor de startpresentatie van het project KLEUR BEKENNEN die zal plaatsvinden op woensdag 29 augustus aanstaande om 14.00 uur in het Limburgs Museum in Venlo.

Als museum van, voor en over Limburg gaat het Limburgs Museum de komende jaren nadrukkelijk en duurzaam de culturele diversiteit in de provincie zichtbaar maken. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de Steunstichting Limburgse Allochtonen.

Het project Kleur bekennen start met het verzamelen van materiële en immateriële cultuur van Limburgse migrantengroepen. Het Limburgs Museum gaat op zoek naar gidsartefacten (voorwerpen die symbool staan voor een bepaalde gebeurtenis of ontwikkeling), foto's, films en verhalen. Met vertegenwoordigers van de migrantengroepen als intermediair zullen de collectieonderdelen bijeen worden gebracht.

Op basis van deze collectievorming ondergaan twee bestaande vaste presentaties een transformatie. In de zaal Limburg ontstaat zal een accent komen te liggen op arbeidsmigratie na 1945. In de zaal Familieleven, die nu levensmijlpalen in katholiek perspectief plaatst, zullen verschillen en overeenkomsten met andere culturen worden belicht.

Eveneens op het programma staat de tijdelijke tentoonstelling Kleur bekennen. In deze expositie is onder meer specifieke aandacht voor de arbeidsmarkt voor immigranten, aan jeugdbeleid, aan het vlechtwerk waarin allochtonen en autochtonen bij elkaar worden gebracht en aan ouderenwerk. De tijdelijke expositie is zo ingericht dat ze deel uit kan maken van een reizende tentoonstelling die op verschillende plekken in Limburg te zien zal zijn.

Via een speciale projectwebsite worden de verhalen en kennis aangevuld en verder verspreid. In het kader van Kleur bekennen zullen ook educatieve museumlessen worden ontwikkeld voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs.

A A N M E L D F O R M U L I E R
(s.v.p. aankruisen wat van toepassing is)

â­¡ Ja, ik kom naar de startbijeenkomst van het project Kleur bekennen in het Limburgs Museum in Venlo op woensdag 29 augustus aanstaande om 14 uur.

â­¡ Wat jammer nu! Ik ben helaas verhinderd, maar zou graag de persmap ontvangen

â­¡ Ik heb géén belangstelling voor het project Kleur bekennen.

Naam:

Van:

Adres:

Postcode en woon- of vestigingsplaats:

E-mail:

Telefoon:

U kunt het antwoordformulier verzenden naar Limburgs Museum, t.a.v. Sef Derkx, Postbus 1203, 5900 BX Venlo of faxen naar (077) 354 83 96 of mailen naar s.derkx@limburgsmuseum.nl

Limburgs Museum
Keulsepoort 5
5911 BX Venlo

tel 077 352 21 12
web www.limburgsmuseum.nl