Politie Rotterdam Rijnmond


* VERKEERSCONTROLES
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Centrum hebben dinsdagavond op de Parkhaven een alcoholcontrole gehouden. Tweehonderdveertien verkeersdeelnemers legden een blaastest af. Niemand had teveel gedronken.
Bij een verkeerscontrole op de West-Kruiskade werd dinsdag een automobilist staande gehouden voor bellen tijdens het rijden. Hij kreeg een bekeuring, maar tevens bleek dat hij nog ruim 500 euro aan boetes had openstaan. Hij is overgebracht naar een politiebureau waar hij heeft betaald.


* VERKEERSCONTROLE
GOEDEREEDE - Politiemensen van het district De Eilanden hebben dinsdagmorgen tijdens een surveillance (herkenbaar) diverse processen-verbaal opgemaakt voor verkeerszaken. In totaal zijn er dertien bekeuringen uitgeschreven voor o.a. overschrijding doorgetrokken streep, geen geldig rijbewijs, geen gordel dragen, mobiel telefoneren, valse kentekenplaat, gladde band en niet gekeurde tachograaf.


* VERKEERSOVERTREDER AANGEHOUDEN NA ACHTERVOLGING

DE EILANDEN / ZUIDLAND - De politie heeft een scooterrijder aangehouden en zijn scooter in beslag genomen. Surveillerende agenten zagen dinsdagavond rond acht uur een scooterrijder rijden met een scooter zonder kappen en een kentekenplaat. Toen ze hem wilden controleren, ging de bestuurder er vandoor. Na een achtervolging kon de jongen op de Nieuwe Veerdam niet meer verder rijden door een Douanevoertuig. De vluchtende bestuurder besloot daarop de dijk af te rijden en te voet verder te gaan. Politiepersoneel hield de man tenslotte op de Nieuwe Veerdam aan. De 15-jarige Zuidlander bleek niet verzekerd te zijn, had geen identificatie bij zich en bezat geen rijbewijs. Hij kreeg diverse bekeuringen. De scooter is in beslag genomen en zal worden vernietigd.


* VERDACHTE HERKEND
RIDDERKERK - De politie heeft een man aangehouden die wordt verdacht van de diefstal van een bromfiets. Het signalement van de man was verspreid onder politiemensen. Surveillerende agenten zagen dinsdagmiddag rond half vijf een man op een bankje zitten bij de kruising Randweg en de Benedenrijweg. Het politiepersoneel hield de 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan en bracht hem over naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* AUTO IN BESLAG NA RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS

FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft dinsdagavond de auto van een 24-jarige Vlaardinger in beslag genomen, nadat deze had gereden zonder geldig rijbewijs. De man had een verkeersovertreding begaan, waarna agenten hem rond kwart voor acht op de Sandelingstraat controleerden. Het bleek niet de eerste keer dat de man zonder de vereiste papieren was gaan rijden, dus namen de agenten de auto van de bestuurder in beslag.


* FIETSERS BEKEURD TIJDENS CONTROLE
ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft een controle gehouden specifiek gericht op fietsers. Dinsdagochtend van kwart over zeven tot negen uur bekeurden agenten 51 fietsers op de Bergweg. Zij waren door het rode verkeerslicht gefietst.
Fietsers zijn kwetsbare verkeersdeelnemers en dienen zich aan de regels te houden.


* VERNIELERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-OOST / CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie heeft twee jongeren aangehouden die verdacht worden van vernieling. Vrijdagavond (17 augustus) rond kwart voor elf kreeg de politie melding dat twee jongeren bezig waren met het spuiten van graffiti op het Atolpad in Capelle aan den IJssel. Gewaarschuwde agenten zagen het tweetal op het Hollandsch Diep, waarna de verdachten het op een rennen zetten. Na een achtervolging hielden de agenten de vernielers uit Capelle aan den IJssel (een 15-jarig meisje en een
16-jarige jongen) aan en brachten ze over naar een politiebureau voor nader onderzoek. Bij de verdachten troffen politiemensen diverse spuitbussen en stiften aan. Politiemedewerkers brachten de ouders van jongeren op de hoogte.


* BESTUURDER ONDER INVLOED EN ZONDER RIJBEWIJS

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie heeft een man aangehouden die onder invloed van alcohol achter het stuur zat. Dinsdagavond rond tien uur zag een politiemedewerker in vrije tijd een bestuurder rijden die onder invloed van alcohol was. De medewerker waarschuwde collega's, die de bestuurder op de Schermerhoek controleerden. De 39-jarige man uit Capelle aan den IJssel bleek een alcoholpromillage van 0,9 in het bloed te hebben en beschikte ook niet over een rijbewijs en identificatiebewijs. De man is door politiemensen met gepast geweld aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* AUTO KWIJT NA RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS
VLAARDINGEN - De politie heeft op de A20 een man gecontroleerd die in een auto reed zonder rijbewijs.
Dinsdagavond rond tien uur controleerden agenten een 46-jarige Rotterdammer op de A20. Hij bleek geen rijbewijs te hebben. Aangezien dit niet de eerste keer was, namen politiemensen zijn auto in beslag.