Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 28 augustus 2007

Regio, 29-08-2007

Bejaarde vrouw na aanrijding overleden

HAARLEM, 27 augustus - Een 86-jarige Haarlemse vrouw is gisteren overleden aan haar verwondingen na een ernstige aanrijding rond 15:15 uur op de kruising Gedempte Oostersingelgracht met de Papentorenvest. De vrouw reed in haar scootmobiel over de Gedempte Oostersingelgracht en stak bij groen licht de kruising over, toen zij door een 47-jarige automobiliste uit Haarlem werd aangereden. De afdeling Verkeersondersteuning stelt een onderzoek in.

Snelheidscontroles

HAARLEM, 27 augustus - Op de Fonteinlaan heeft de politie tussen 8:15 en 12:20 uur op twee locaties de snelheid gecontroleerd van 3.603 voertuigen. In totaal werden hierbij 361 bekeuringen uitgedeeld aan hardrijders. De hoogstgemeten snelheid was hier 90 km/uur, waar max. 50 km/uur is toegestaan.

Hond doodgebeten

WETERINGBRUG, 27 augustus - Op de Lisserweg in Weteringbrug is hebben bewoners hun Maltezer Leeuwtje moeten laten inslapen, nadat deze was aangevallen en gebeten door de hond van een dorpsgenote. De bazin van de bijtende hond verleende hulp door direct met de gewonde hond en de eigenaren naar de dierenarts te rijden. Dit mocht echter niet meer baten. De hondengeleider van de politie stelt een onderzoek in.

Vernieling bushok

HOOFDDORP, 28 augustus - Rond 1:15 uur werd gemeld dat het bushokje nabij het Spaarneziekenhuis vernield werd door een groep jongens. Bij aankomst van de politie zette de jongens het op een lopen. Vijf jongens in de leeftijd van 16 t/m 19 jaar konden worden aangehouden en ingesloten. De ouders van drie minderjarige verdachten werden door de politie geïnformeerd. De bushalte bleek inderdaad vernield. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Oplichter actief (1)

HAARLEM, 27 augustus - een 83-jarige vrouw uit Haarlem is rond 17:00 uur bestolen van haar bankpas en legitimatiebewijs door een oplichter. De man belde rond 17:00 uur aan bij de woning van de Haarlemse met het verhaal dat hij van de belastingdienst was. Hij vertelde dat het belastingformulier van de vrouw niet goed was ingevuld en dit kwam bespreken. De vrouw kon haar belastingformulier niet vinden en de man zei dat als zij 120,-- contant zou betalen, hij alles voor haar zou worden regelen. De vrouw heeft niet betaald en de man ging vervolgens weg. Na het bezoek bleek dat de man haar bankpas en haar legitimatie had gestolen. De politie waarschuwt mensen alert te zijn op dit soort oplichters. Bij vermoeden direct de politie bellen via 0900-8844

Oplichter actief (2)

HAARLEM, 27 augustus - Een Haarlems stel is rond 17:00 uur opgelicht door een man die hen een pannenset heeft verkocht. Op de parkeerplaats bij de Laan van Decima werd het stel aangesproken door de man die in een zilverkleurige Mercedes reed met Duits kenteken. De man vroeg of ze interesse hadden in een pannenset of messenset. Hij had een mooi verkoopverhaal, liet een pasje zien en bood 30 jaar garantie op zijn koopwaar. Het stel ging hiermee akkoord en kocht voor 125,-- een waardeloze pannenset. Na het eerste gebruik bleek de bodem van de pan al los te laten. De politie waarschuwt voor dit soort praktijken.

Doorrijder na aanrijding aangehouden

BENNEBROEK, 27 augustus - De politie heeft een 20-jarige Haarlemse aangehouden die doorgereden was na een aanrijding met een 70-jarige fietser uit Bennebroek. De aanrijding vond plaats rond 14:50 uur op de kruising van de Bennebroekerlaan en de Meerweg. Toen de fietser voorsorteerde, werd hij aangereden door een auto en kwam ten val. De bestuurster stapte uit haar auto en vroeg aan de man of alles goed was. De man raakte niet gewond, maar zijn fiets was kapot. De vrouw zei dat zij gegevens moesten uitwisselen. Vervolgens liep zij naar haar auto en reed met hoge snelheid weg. Omdat het kenteken bekend was, heeft de politie naar de bewuste auto uitgekeken. Agenten zagen zij de vrouw rijden in de omgeving van de Waarderpolder. Daar hebben ze de vrouw aangehouden. Tijdens de aanhouding pleegde de vrouw verzet. De vrouw is in de boeien gewerkt en meegenomen naar het politiebureau. Daar heeft ze bekend de aanrijding te hebben veroorzaakt en te zijn weggereden. Zij verklaarde bereid te zijn de schade aan de fiets te vergoeden. tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.