Gemeente Wijdemeren


Nieuwe website online!

Op donderdag 30 augustus hebben wethouder Lorjé en burgemeester Bijl de splinternieuwe website van de gemeente Wijdemeren online gezet.

Naast een ander jasje en verbeterde navigatie- en zoekmogelijkheden, biedt www.wijdemeren.nl meer informatie voor inwoners, bedrijven en toeristen, waaronder uitgebreide raadsinformatie. Met de nieuwe website is de gemeente voorbereid op uitbreiding van de digitale dienstverlening.

Bij het ontwikkelen van de website heeft de gemeente extra aandacht besteed aan de toegankelijkheid. Dit komt tot uiting in betere zoekmogelijkheden, overzichtelijke navigatie, het eigentijdse ontwerp en toegankelijkheid voor mensen met een beperking.

Nieuw voor inwoners
Omdat niet alle nieuwsberichten interessant zijn voor iedere inwoner van Wijdemeren, kunnen bezoekers van www.wijdemeren.nl voortaan met één klik naar een nieuwsoverzicht per dorpskern. Mensen die graag op de hoogte blijven van politieke ontwikkelingen worden bediend met het nieuwe raadsinformatiesysteem. De agendas van commissie- en raadsvergaderingen zijn met de bijborende stukken te raadplegen en te printen. Informatie over projecten en plannen van de gemeente zijn opgenomen in de gelijknamige rubriek. Zo is hier bijvoorbeeld informatie terug te vinden over het dorpscentrum Oud-Loosdrecht, het Antoniusterrein in Kortenhoef, de reconstructies van het Noordereinde in s-Graveland en de Herenweg in Breukeleveen. In de activiteitenkalender vinden bezoekers een overzicht van alle activiteiten zoals evenementen, informatiebijeenkomsten en vergaderingen.

Nieuw voor ondernemers en toeristen
Op de nieuwe site hebben ondernemers en toeristen een eigen button gekregen. Toeristen kunnen terecht voor tips over de mogelijkheden die Wijdemeren biedt om één of meerdere dagen te verblijven. Ondernemers vinden in het Bedrijvenloket informatie over ondernemen in Wijdemeren en de dienstverlening van de gemeente aan bedrijven en ondernemers.

Uitbreiding digitale dienstverlening
Met de nieuwe website is de gemeente Wijdemeren voorbereid op uitbreiding van de digitale dienstverlening zoals DigiD, Mijn Loket en het online raadplegen van bestemmingsplannen.
(30-08-2007)