Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

De Tuin der Lusten op het landgoed Twickel

Compagnie Marius speelt "Manon van Jean van Florette"

Van 30 augustus tot en met 2 september opent de Tuin der Lusten voor de tweede keer de poorten van een Overijssels particulier landgoed. Na het succes van Vilsteren in 2006 wordt nu een Tuin der Lusten gemaakt op het landgoed Twickel in Delden. Met een avondvullend programma van theater, dans, beeldende- en eetbare kunst en een maaltijd in de pauze van de hoofdvoorstelling is het publiek te gast in de rust en de weelde van kasteel Twickel.

De gasten worden in de tuin van het Landgoed ontvangen met eetbare beelden van Elles Kiers, beeldende kunst van Kurt Demey, Linda Anneveld en Stef de Kleine en een korte dans van Irene van Geest. Het schenken van de koffie gebeurt tijdens de entree op geheel 'eigen wijze'. Deze wijze oogstte in 2006 veel lof. Ook dit jaar zal het de entree van De Tuin der Lusten extra sfeer geven.

Als na de ontvangst de hekken opengaan wordt het publiek met een korte wandeling meegenomen naar de speelplek van Compagnie Marius. Dit gerenommeerde Belgische gezelschap zal in de Tuin der Lusten het stuk "Manon van Jean van Florette" spelen. Een dubbelstuk op basis van de scenario's "Jean de Florette" en "Manon des Sources" van de Provençaalse schrijver Marcel Pagnol.

Het stuk zal op deze locatie bijzonder op zijn plek zijn. Compagnie Marius speelt het scherpe stuk over een stadse belasting-inner die zijn geluk zoekt in de provincie in soepele Vlaamse taal. De bijzondere kwaliteit en de ervaring van de acteurs in het werken op buitenlocaties staan garant voor een enerverende theaterervaring over schuld en onschuld. Compagnie Marius liet de schoonheid van het werk van Marcel Pagnol al eerder schitteren in vertolkingen van de trilogie "Marius, fanny en César" en "Nagras". Stukken die het gezelschap nog onder hun oude naam "de Onderneming" met veel succes speelde in Nederland, België en Frankrijk.

In de pauze van het theaterstuk zal het voltallige publiek aanschuiven voor een maaltijd in de sfeer van de voorstelling.

En na de voorstelling is er uiteraard nog gelegenheid voor een drankje, ook weer in de stijl van de voorstelling.

De stijl van de Tuin der Lusten is geen vast gegeven. De Tuin der Lusten organiseert evenementen met een bijzonder karakter op particuliere landgoederen in Overijssel. De ingrediënten blijven goeddeels gelijk, maar de inhoud van dans, theater, beeldende- en eetbare kunst wordt met grote aandacht samengesteld op basis van de locatie waar gewerkt wordt. In de editie van 2006 werd het publiek meegenomen op een wandeling langs de filosofische follies van het landgoed Vilsteren. Dit jaar wordt de Tuin der Lusten wat compacter gepresenteerd op drie typische plekken op het landgoed Twickel. Het wandelen wordt eerder flaneren. Ook de theatervoorstelling is wezenlijk anders. Waar het publiek vorig jaar bewoog door de belevings-installatie "Tocht" van theatergroep Tuig, kan men nu zittend genieten van het beste dat theater te bieden heeft. Wat blijft is de aandacht voor de schoonheid van de locatie en de kwaliteit van het programma.

De Tuin der Lusten

30 augustus t/m 2 september 2007

Landgoed Twickel, Twickelerlaan 7, Delden

Dagelijks om 15:30 uur. Einde voorstelling ± 21:00 uur

Entree ¤ 27,50 (inclusief maaltijd)

reserveren vanaf 15 augustus via tel nr. 0547-284880 (11:00 -16:00 uur)

of via www.reggehof.nl

Meer info: www.detuinderlusten.nl


---

EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie en beelden kunt u contact opnemen met: Casper de Vries - 0529 458001 / 06 11423074 of via productie@detuinderlusten.nl

Sterrenplukker
Casper de Vries
Tolhuisweg 18b
7722 HT Dalfsen
T+31 (0)529458001
M+31 (0)611423074
sterrenplukker@planet.nl