Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 30 augustus 2007

Zaanstreek-Waterland, 30-08-2007

Dodelijk slachtoffer bij aanrijding in Monnickendam

Monnickendam, 29 augustus 2007, 17:09 uur

De politie heeft onderzoek gedaan naar de oorzaak van een ernstig verkeersongeval woensdagmiddag op de Oosterweg in Monnickendam. Een 19-jarige Purmerender is hierbij om het leven gekomen en de 16-jarige bijrijder gewond geraakt. De 19-jarige jongeman reed over de Oosterweg in de richting van de Kloosterdijk. Bij het inhalen van een tractor ging het mis. De autobestuurder heeft vermoedelijk met te hoge snelheid de tractor willen inhalen.

De 25-jarige tractorbestuurder uit Monnickendam wilde linksaf slaan en stuurde in op het moment dat de auto hem links passeerde. De rechterkant van de auto raakte het linkervoorwiel van de tractor, waardoor de auto in de berm terechtkwam en zich om een boom krulde. De 19-jarige bestuurder is vermoedelijk op slag overleden. De 16-jarige bijrijder uit Monnickendam wist zelfstandig uit de auto te komen en is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De
traumahelicopter is nog ingevlogen, maar het traumapersoneel kon niets meer betekenen voor de bestuurder. De brandweer heeftt het dodelijke slachtoffer uit de auto gehaald.

Vrouw mishandeld; man aangehouden

Wormerveer, 30 augustus 2007, 11:46 uur

De politie heeft donderdag een 37-jarige Wormerveerder aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn vriendin. De politie werd gebeld omdat de Wormerveerder tegen de deur schopte van een vriendin naar wie de mishandelde vrouw was gevlucht. De verdachte verklaarde tegenover de politie dat hij zijn vriendin had geslagen en dat hij het de volgende keer nog harder zou doen. Ook vertelde hij dat zijn vriendin de vorige avond spullen van hem had stukgegooid, de kat ruw had behandeld en hem had uitgescholden. Dat zou voor hem de aanleiding zijn geweest om te slaan. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt dat wordt ingezonden naar justitie.

Diefstal uit doe-het-zelf-zaak

Zaandam, 29 augustus 2007

De politie heeft donderdag in totaal 4 personen aangehouden in een bouwmarkt aan de Symon Spiersweg. De eerste keer werd de politie gebeld nadat winkelpersoneel twee minderjarige jongens van 14 en 17 jaar had betrapt op diefstal van een dremelset en wat losse onderdelen. Deze waren in een rugzak gestopt. De politie keek de beelden van de beveiligingscamera terug en nam het tweetal uit Koog aan de Zaan mee naar het bureau. De ouders zijn in kennis gesteld en justitie bepaalt de strafmaat. 's Avonds was het weer raak in het bouwbedrijf en werd de hulp van de politie ingeroepen nadat een tweetal uit Alkmaar door winkelpersoneel was betrapt op het wegnemen van een slijptol en -schijven met een totale waarde van 40,-

Bromfiets in beslag genomen

Zaandam, 27 augustus 2007

Afgelopen dagen werden op diverse wegen in Zaanstad verkeerscontroles gehouden.

Op de Prins Bernhardweg in Zaandam werden dinsdag en woensdag roodlichtcontroles gehouden tijdens welke in totaal 13 kentekens werden genoteerd.

Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum (N203) werden maandagmiddag enkele tientallen bromfietsers bekeurd. Bijna de helft van alle bromfietsers reed op een opgevoerd voertuig. Van één bestuurder werd de bromfiets in beslag genomen omdat het voertuig niet alleen veel te veel vermogen had maar ook een kapotte uitlaat en defecte remmen had. Een 43-jarige vrouw uit Zaandam kreeg drie boetes: één omdat ze de kinband van haar helm niet vast had, één omdat ze niet verzekerd was en één voor het rijden zonder rijbewijs. Tijdens de bromfietscontrole werden verder nog negen boetes uitgedeeld voor het negeren van een stopteken, rijden zonder rijbewijs (4x), niet dragen van een helm (2x), rijden door rood en het bellen tijdens het rijden.

Op de Provincialeweg N246 in Assendelft en de Padlaan in Krommenie werden maandag ten slotte nog 19 boetes uitgedeeld. Deze waren voor het niet dragen van gordel (11x) bellen tijdens het rijden (2x) en het negeren van een inrijverbod (Padlaan).

Rijbewijs kwijt

Landsmeer, 28/29 aug

In Landsmeer heeft de politie dinsdag- en woensdagnacht
alcoholcontroles gehouden. De eerste nacht werden twee drankrijders, een 38-jarige vrouw uit Tilburg en een 35-jarige man uit Landsmeer, aangehouden. Laatstgenoemde moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij de alcohollimiet fors overschreden had. De man had een alcoholgehalte van 1,36 terwijl voor hem, als beginnend bestuurder, een limiet geldt van 0,2. De automobilist had nog een vergeefse poging gedaan om aan de alcoholcontrole te ontsnappen door bij het zien van de agenten te keren.

De tweede nacht werden, op de Ijdoornlaan, 70 bestuurders gecontroleerd en had niemand teveel gedronken.

Recalcitrante drankrijder

Koog aan de Zaan, 30 aug, 00:35 uur

De politie heeft donderdagnacht op de Raadhuisstraat het rijbewijs ingevorderd van een 53-jarige man uit Koog aan de Zaan. Agenten zagen de man over de stoep rijden en zetten de bestuurder ter controle aan de kant zetten. Bij het aanspreken van de man roken zij een alcohollucht en hielden de man aan op verdenking van het rijden onder invloed. Op het politiebureau weigerde de bestuurder vervolgens tot drie keer toe mee te werken aan een ademanalyse. De drankrijder mocht uiteindelijk met een proces-verbaal en een rijverbod van 24 uren weer naar huis.

Op de Peperstraat in Zaandam hebben agenten dinsdagavond een vijftigtal bestuurders laten blazen. Niemand had teveel gedronken.

Drankrijders

Purmerend,28/29 aug

In de nacht van dinsdag op woensdag werd op de Verzetslaan een 19-jarige automobilist uit Purmerend aangehouden omdat hij teveel gedronken had. Omdat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs, hij had alleen een militair rijbewijs, kreeg hij behalve een proces-verbaal voor het rijden onder invloed ook een
proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs.

Eerder op de avond was een 52-jarige vrouw uit Purmerend aangehouden die eveneens onder invloed van drank achter het stuur zat. De vrouw, die een alcoholgehalte van 0,7 had, kreeg een twee uren durend rijverbod en een proces-verbaal.

Duizend hardrijders

Middenbeemster, 27/29 aug

Tijdens een onopvallende politiesurveillance op de A7 werd woensdagmiddag een tweetal bestuurders aan de kant gezet en bekeurd. De eerste reed 30 km per uur te hard terwijl de tweede bestuurder met de telefoon aan het oor betrapt werd.

Maandag- en woensdagavond werd met behulp van een radarauto op snelheid gecontroleerd. Op beide avonden werden in totaal ruim duizend (1032) hardrijders op de foto gezet. Woensdagavond werden uitschieters van 179 en 181 km per uur (na correctie) gemeten en maandag werd een hoogste snelheid gemeten van 164 km per uur. Woensdagavond waren tussen 18:30 en 22:30 uur de meeste hardrijders te vinden. 718 van de ruim vierduizend bestuurders hielden zich niet aan de snelheid.

Twee keer zo hard als toegestaan

Zaandam, 28 aug, 09:30-12:00 uur

Op de Kepplerstraat werd dinsdagochtend een hoogste snelheid gemeten van 100 km per uur. Van de 1159 bestuurders die de radarauto passeerden, hielden 85 zich niet aan de snelheid.

Laatst gewijzigd 30-08-2007 15:28 | © Politie Zaanstreek-Waterland |