De Melkweg

PERSBERICHT ­ MELKWEG AMSTERDAM

PARAMORE
de wereld veroveren is kinderspel Melkweg · donderdag 30 augustus · 20.00 uur · 11,00 (+ lidm.)

Zangeres Hayley is nog maar 18 jaar en siert nu al de cover van het Britse Kerrang Magazine. Paramore maakt powerpunkrock in de beste Amerikaanse traditie. De band, met een gemiddelde leeftijd van 19 jaar, is de nieuwste hype op Myspace (7,6 miljoen plays) en staat op de bill van de Vans Warped Tour. Na hun optreden als support act van My Chemical Romance (afgelopen 5 juni) komt Paramore donderdag 30 augustus met een eigen show naar Nederland rond de release van hun splinternieuwe album Riot.

Sommige dingen vallen gewoon op hun plaats en dat is zeker het geval bij Paramore, met zangeres Hayley Williams (18), bassist Jeremy Davis (22), lead gitarist Josh Farro (19), drummer Zac Farro (16) en gitarist Hunter Lamb (21). Op hun debuutalbum All We Know Is Falling, met zelfverzekerde upbeat muziek, is een zeldzame chemie tussen de bandleden te horen. Als gevolg stond de band al op de cover van grote Amerikaanse magazines en kreeg enkel lovende recensies.

Zo werd zangeres Hayley "een powerhouse" genoemd, werden hun nummers "explosief en melodieus" verklaard en werd de band gebombardeerd tot één om in de gaten te houden. Inmiddels lijkt Paramore met hun tweede album Riot en de single Misery Business helemaal klaar om internationaal door te breken. Niet verwonderlijk als je hun muziek het beste kunt omschrijven met de woorden energiek, emotioneel en `fun'. Paramore's live shows zijn explosief, vol energie en tonen hun drang ervoor te zorgen dat het publiek net zo'n leuke tijd als zij hebben. Overal waar ze spelen laat de band een spoor van aanstekelijk enthousiasme achter. Paramore is een aanrader om het nieuwe schooljaar lekker te beginnen of het einde van een geweldige vakantie te vieren. Het is ongelofelijk wat Paramore, met een gemiddelde leeftijd van 19 jaar, al in de Verenigde Staten heeft bereikt. De Arctic Monkeys waren zelfs nog ouder toen ze doorbraken! Hun frontman Alex Turner zei ooit: "Don't believe the hype". Geloof het maar, want hier is Paramore!