Gemeente Coevorden

Coevorden in beeld

Inwoners Dalen geïnformeerd over Plopsa Indoor Coevorden

Steve van den Kerkhof, algemeen directeur van Plopsa en wethouder Peter Snijders van de gemeente Coevorden hebben ongeveer 150 inwoners van Dalen donderdagavond 30 augustus geïnformeerd over de realisatie van Plopsa Indoor Coevorden.

Tijdens de informatieavond in Café Restaurant Cornelis stelden de aanwezigen veel vragen over de toekomstige verkeerssituatie en de landschappelijke inpassing van het indoor themapark. Een vertegenwoordiger van Grontmij probeerde de aanwezige inwoners onder andere zo goed mogelijk te informeren over de toename van het autoverkeer naar en van Plopsa Indoor Coevorden.

Het indoor themapark in Dalen biedt vanaf 2009 werk aan zo'n 100 fulltime medewerkers. Plopsa verwacht dat zo'n 50 procent van de bezoekers afkomstig zal zijn van De Huttenheugte. Steve van den Kerkhof zei onder andere toe dat Plopsa ook de samenwerking wil gaan zoeken met de NS voor een speciaal treinarrangement voor Plopsa Indoor Coevorden. Plopsa heeft bij haar parken in België ook succesvolle samenwerkingen met de openbaarvervoersbedrijven waardoor twintig procent van de bezoekers met de bus en trein komt.

De ongeveer 150 inwoners van Dalen hadden ook een primeur. Zij waren de allereerste die het logo van Plopsa Indoor Coevorden te zien kregen.