Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 30 augustus 2007

PvdA bedankt wijkbus Schiebroek

Fractievoorzitter Peter van Heemst brengt morgen, vrijdag 31 augustus, een bezoek aan de wijkbus Schiebroek. Hij zal de vrijwilligers van de wijkbus met een rode PvdA-taart bedanken voor hun inzet om ouderen en gehandicapten door de wijk te vervoeren.

Van Heemst is blij met de wijkbus: "Zij stellen mensen in staat om ook als zij minder mobiel worden, nog steeds hun eigen boodschappen te gaan doen en langs te gaan bij familie en vrienden."

Vrijwilligers vervoeren bijna voor niets

Iedere dag kunnen inwoners van Schiebroek die minder valide of ouder dan 55 jaar zijn, voor slechts 85 eurocent een ritje binnen de deelgemeente maken. Zelfs Rotterdammers in rolstoelen kunnen probleemloos mee. Er wordt intensief gebruik gemaakt van de wijkbus.

Dit is alleen mogelijk vanwege de inzet van vele vrijwilligers die hun vrije tijd ter beschikking stellen. Hun motto is: u kunt altijd op ons rekenen. "Dit mag zeker beloond worden," aldus Van Heemst, "Daarom krijgen ze van de PvdA een taart!"

Programma:

Vrijdag 31 augustus om 12:30

Hamakerstraat 77

Rotterdam Schiebroek

Deze actie maakt deel uit van de PvdA zomeracties waarbij de PvdA mensen die er deze zomer voor zorgen dat Rotterdam de béste plek is om te vertoeven, extra in het zonnetje wil zetten.


Voor de redactie:

Meer informatie bij

Fadoua Oilad adj Amar, fractiemedewerker, 010-4172105

Peter van Heemst, fractievoorzitter, 06-42612378

Monique Smits

Communicatie
PvdA-fractie Rotterdam

010-417 9368, 06-12 355 791

msmits@stadhuis.rotterdam.nl