Steunactie straatmuzikantjes vandaag van start op www.kinderarbeid.nl


Den Haag, 20070831 -- In reactie op het zorgelijke optreden van straatmuzikantjes in 's-Hertogenbosch, is vandaag een actie begonnen die de kinderen uit Roemenië een hart onder riem moet steken. Hoewel er talrijke aanwijzingen zijn voor kinderarbeid, zegt de Arbeidsinspectie dit niet te kunnen aantonen. De kinderen zeggen immers zelf dat zij muziek maken omdat ze het leuk vinden. Dat is maar zeer de vraag.

Voor de steunactie wordt kinderen in Nederland opgeroepen zich solidair te tonen met het lot van hun leeftijdgenoten. Het is de bedoeling dat ook zij de straat opgaan en muziek gaan maken of een ander kunstje vertonen. Daar moeten ze een foto van laten maken, die ze zelf kunnen plaatsen op www.kinderarbeid.nl De actie stopt op zondag 9 september. Dan worden alle foto's afgedrukt en aangeboden aan de Arbeidsinspectie, met het verzoek nog eens heel goed te kijken of ze een oplossing kunnen vinden.

De steunactie is een initiatief van fotograaf en schrijver Peter de Ruiter, die momenteel een boek maakt over kinderarbeid in heel de wereld. Na de afgelopen maanden het onrecht te hebben gezien dat kinderen wordt aangedaan op drie continenten, kan hij niet stilzitten nu hij hetzelfde ziet gebeuren in Nederland en omliggende landen.

NB Het adres www.kinderarbeid.nl is op dit moment nog niet overal in Nederland te zien. Dat verandert in de loop van de dag. www.peterderuiter.nl/kinderarbeid is tijdelijk een spiegelsite.





Peter de Ruiter