Biologische wijnen niet duurder dan "gewone" wijn


Internet wijnhandel stort zich op Fairtrade en EKO wijn

RUINERWOLD, 20070831 -- De internet prijsvechter www.wijnvoordeel.nl start met de verkoop van biologische en Fairtrade wijnen. Het grote publiek kan kennis maken met de kwaliteit van deze wijnen voor een zeer aantrekkelijke prijs. Hierdoor moet een eind komen aan het beeld dat biologische en Fairtrade wijnen duur zijn. Niet alleen de wijnboer krijgt nu een eerlijke prijs voor zijn wijn, ook de consument gaat een eerlijke prijs betalen.

Doordat Wijnvoordeel minimale kosten maakt in combinatie met een hoge omzet is het mogelijk hoogwaardige biologische wijnen aan te bieden voor de prijs van een "gewone" wijn. Dit bewijst bijvoorbeeld de introductie van de biologische Zuid-Afrikaanse wijn Vinez Merlot 2006 met Max Havelaar Keurmerk. Deze wijn is door de gerenommeerde wijnschrijver Nicolaas Klei verkozen tot beste Zuid-Afrikaanse wijn in zijn wijngids 2007. Desondanks wordt deze wijn aangeboden voor slechts ¤ 3,95 per fles.

Het onafhankelijke Max Havelaar Keurmerk voor Fairtrade handel garandeert dat organisaties van boeren en plantagewerkers in ontwikkelingslanden een eerlijke prijs ontvangen. Hiermee kunnen zij zelf investeren in bijvoorbeeld het verbeteren van het onderwijs en in het stimuleren van biologische teelt. Producten met het Max Havelaar Keurmerk worden ingekocht bij gecertificeerde boerenorganisaties en plantages. Zo kan er altijd gecontroleerd worden of een faire prijs daadwerkelijk bij de juiste mensen terechtkomt.